1 maart 2018

AFMP in de media

Mocht je ze gemist hebben: hieronder een aantal linkjes naar interviews met, artikelen over en reacties op de AFMP in de media.

Telegraaf: Onderhandelingen cao Defensie vastgelopen
21-11-18 - DEN HAAG - De onderhandelingen over een nieuwe cao bij Defensie zijn vastgelopen. De partijen konden het onder meer niet eens worden over de pensioenregeling. Het ministerie „biedt ons onvoldoende vertrouwen op goede cao voor defensiepersoneel”, aldus Anne-Marie Snels van vakbond AFMP.

15 oktober 2018
- Op 15 oktober bracht de commissie Giebels haar rapport naar buiten naar aanleiding van een breed onderzoek naar de sociale veiligheid binnen Defensie. Hierin leverde de commissie harde kritiek. De AFMP voelt zich gesterkt met dit rapport omdat dit grotendeels onze eerdere kritiek bevestigd. Toch zijn er nog punten van zorg. Bekijk hier de belangrijkste artikelen en uitzendingen hierover.

NRC Next: Militair die meldt, wacht treurig lot

Radio 1: Interview met Anne-Marie Snels
Luister hier het interview met Anne-Marie Snels. Klik op het fragment 08:00 - 09:00 en skip naar 39:22 minuten. 

10 juli 2018 - De vervuilde grond onder de beoogde bouwlocatie van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen leverde veel reuring op. Bekijk hier de belangrijkste artikelen en uitzendingen hierover.

EenVandaag: Uitgebreide reportage waarin Arjen Rozendal reageert op de vervuilde grond in Vlissingen

De Volkskrant: Bodem nieuwe marinierskazerne Vlissingen ernstig vervuild met chemische stoffen

RTL Nieuws: Twijfel over verhuizing marinierskazerne na rapporten over vervuilde grond op beoogde locatie.

EenVandaag: Beoogde locatie nieuwe marinierskazerne Vlissingen ernstig vervuild met zware metalen, giftige stoffen en asbest

EenVandaag: Anne-Marie Snels over de Chroom-6-regeling
4 juni 2018 - In EenVandaag geeft Anne-Marie Snels uitleg over de collectieve uitkeringsregeling die de vakbonden troffen met Defensie, voor oud-Defensiemedewerkers die ziek zijn geworden door blootstelling aan Chroom-6 verf.

Volkskrant: Waarom de mariniers niet naar Zeeland willen
16 mei 2018 - Zes jaar geleden leek het een simpel besluit: de mariniers verhuizen van Doorn naar een gloednieuwe ­kazerne in Vlissingen. Goed voor het korps, goed voor krimpregio Zeeland. Maar het verzet neemt plots grootse vormen aan: een leegloop bij het korps dreigt en er zijn geluiden over politiek gekonkel.

EenVandaag: Veteranenombudsman: 'Jarenlang getreuzel Defensie keuring veteranen'
12 april 2018 - De AFMP vindt het schandalig dat het zover heeft moeten komen met deze veteraan. Het item en onze reactie vind je in de link hierboven.

Nieuwsuur: Anne-Marie Snels over misstanden in de Oranjekazerne in Schaarsbergen
28 maart 2018 - Anne-Marie Snels vertelt in Nieuwsuur over het onderzoek naar misstanden de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
Bekijk het fragment van 01:11 - 5:32.

NOS: 'Als Defensie een bedrijf zou zijn, was het allang failliet geweest'
28 maart 2018 - Interview met Anne-Marie Snels over de noodzaak van een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.

RTV Utrecht: Noodkreet vakbond: "Schrap verhuizing marinierskazerne"
20 maart 2018 - Arjen Rozendal van de AFMP reageert op de geplande verhuizing van de marinierskazerne uit Doorn naar Vlissingen. "Bij ons is de bezorgheid geuit dat de leegloop groter is dan ooit tevoren", zegt Arjen Rozendal van de militaire vakbond AFMP. De verhuizing naar Zeeland noemen de mariniers een doodsteek voor het korps. "Dat zijn hun letterlijke woorden", aldus Rozendal.

Omroep Zeeland: AFMP: Verhuizing mariniers is de doodsteek voor het korps!
8 maart 2018 - Vakbond AFMP reageert op berichtgeving uit de Telegraaf waarin staat dat er 35 miljoen euro extra naar Vlissingen gaat voor de verhuizing van de marinierskazerne uit Doorn naar Vlissingen. "Ziehier de enige en echte reden waarom de politiek onze Mariniers naar Vlissingen wil hebben. De doodsteek voor het korps!"

EenVandaag: Ook miljoenenboete UWV voor Defensie vanwege slechte omgang met zieke werknemers
6 februari 2018 - Het ministerie van Defensie krijgt jaarlijks miljoenen ‘boete’ opgelegd door het UWV voor het niet goed omgaan met zieke werknemers. De afgelopen vijf jaar kostte dat Defensie € 16,5 miljoen. Dat blijkt uit cijfers in bezit van EenVandaag.

Wil je weten waar we nog meer in de media verschijnen? Bekijk online alle publicaties.