Ton van den Berg Voorzitter

Beste leden

Op 1 april van het afgelopen jaar ben ik door jullie gekozen als voorzitter van de AFMP. Ik ben die uitdaging vol goede energie aangegaan. Het werkveld van de vakbond was voor mij vrij nieuw, ondanks het feit dat ik al deel uitmaakte van het Algemene Bestuur van de AFMP. Door mijn ervaring binnen Defensie waren de contacten met Defensie meer dan vertrouwd. Echter, het werk van vakbondsvoorzitter behelst veel meer dan alleen maar in goede harmonie overleggen met de werkgever.

Zeker als je als vakbond in een actietraject zit, heb je richting die werkgever een andere boodschap te brengen en dat zet ook druk op die relaties. Daarnaast zijn de relatie met de andere vakbonden, de FNV en de interne bedrijfsvoering van de vereniging belangrijke taken. Ik ben erachter gekomen dat mijn passie hier niet ligt. Het kost me veel meer energie dan dat het me oplevert.

Daar komt bij dat ik aanstaande mei opnieuw vader zal worden van een zoontje. De werklast van het voorzitterschap brengt met zich mee dat ik mijn gezin in die periode minder zou kunnen ondersteunen dan ik zou willen.

Alles overwegende heb ik besloten mijn taak als voorzitter van de AFMP neer te leggen. Ik zal als lid uiteraard verbonden blijven aan onze prachtige vereniging. Ik dank jullie voor het vertrouwen en wens de vereniging het beste toe voor de toekomst.