29 januari 2019

Gratis hulp met je belastingaangifte 2019

Als lid van de AFMP kun je, inmiddels traditioneel, gebruik maken van de gratis belastingservice van de FNV. De 4500 goed geschoolde belastingdeskundigen van de FNV helpen je met het invullen van je jaarlijkse belastingaangiften en toeslagen. Daarnaast kun je voor bijzondere aangiften gebruik maken van de spreekuren op FNV-locaties, bijvoorbeeld na overlijden.

Hoe maak ik een afspraak?
Vanaf 1 februari kun je als AFMP-lid via de website www.afspraakmakenfnv.nl een afspraak maken om je belastingaangifte te laten verzorgen door een van de belastingdeskundigen. Zoek een invullocatie bij jou in de buurt en klik op ‘afspraak maken’. Let op: de aangifte kan alleen verzorgd worden als je een machtigingscode meeneemt.

Speciale aangifte óf in het buitenland?
Voor de speciale (buitenland)aangiften of problemen heeft de AFMP een eigen commissie Belasting in het leven geroepen. Je kunt de Commissie Belasting bereiken via bweeren@afmp.nl of 06 - 535 260 79.

Laat geen belastingteruggave liggen
Het kan zijn dat je in 2017-2018 te veel inkomstenbelasting hebt betaald en geen gebruik hebt gemaakt van een teruggave. Denk daarbij aan een bijbaantje voordat je ging werken bij Defensie of juist bij gepensioneerden met name teruggave ziektekosten. Soms is het ook beter om samen met je partner aangifte te doen in plaats apart.

Buitenland
Woon of werk je in het buitenland? De AFMP helpt zelfs op locatie bij het invullen van het aangifteformulier. Je moet je wel even op tijd opgeven bij één van onderstaande groepshoofden.

Wanneer en waar?

30 maart 2019: Bronbeek
Hans van Eldik, Bert Weeren (melden bij commandant Bronbeek)

3-12 april 2019: De West en andere locaties
Bert Weeren

15 en 16 april 2019: Münster
Noud van Kesteren

16, 17, en 18 april 2019: Duitsland, Ramstein en omgeving
Hans Rombouts

9 mei 2019: Seedorf en omgeving
Theo Vonk

10 mei 2019: Blomberg en omgeving
Jan Stadman

België
Via afspraken FNV

Machtigingscode
De belastingservice van de FNV kan worden verleend als je beschikt over de zogenaamde machtigingscode. Leden die in 2018 hun aangifte hebben gedaan via Belastingservice FNV, krijgen de machtigingscode begin 2019 opgestuurd door de Belastingdienst. Ontvang je deze code niet of heb je in 2018 je aangifte niet door Belastingservice FNV laten invullen? Dan moet je de code aanvragen bij de Belastingdienst.

Indien je hulp wilt bij het opmaken van toeslagen, moet je eveneens een machtigingscode (toeslagen) aanvragen.

Hoe vraag ik een machtigingscode aan?

Meer over:
BVJ