Kaat Mossel Lifecoach Thuisfrontsupport

I am not perfect…

Daar zitten we dan met z’n allen. Binnen. We maken ons druk over gemiste familie-uitjes, gesloten restaurants en winkels, mondkapjes en de avondklok. En soms is dit terecht hoor, het valt allemaal niet mee. Maar wat ik hier en daar mis is een beetje reflectie. Nuance. Wat inzicht. Een helder moment. Want zó slecht hebben we het niet. Die avondklok is raar, maar je kunt gewoon de hond uitlaten of naar je werk. En visites zijn lastig, maar voor de rest liep ik toch al niet tussen 21:00 en 04:30 uur buiten, net zo min als de meeste mensen die ik ken. Wél mis ik het terrasje en ik wil absoluut naar de Primark en de Action. Ik wil leven zoals ik het gewend was, maar dat wil niet zeggen dat ik me onderdrukt voel en complotten gesmeed zie worden.

Ik maakte me aan het begin van deze pandemie drukker dan nu. Ik was bang en enkel bezig met coronanieuws, statistieken en de wereldproblematiek. Inmiddels heb ik geen idee meer hoe we er voorstaan, zijn wij er als gezin niet hechter op geworden door spelletjes- en kumbaja-momenten. Ik heb me berust in het feit dat deze hele toestand geen grote reset tot gevolg heeft op wereldniveau.

Mijn zoon krijgt extra gametijd, zijn vader leeft zijn leven in Leeuwarden en ik zoek in Boxtel uit wie ik ben. Ik heb namelijk tijd te overbruggen totdat ik gevaccineerd word.

Ik schreef er al eerder over: ik werd de afgelopen jaren steeds bozer. De eenzaamheid van een thuisfront met een zeer afwezige militair speelde me parten. En welja, ik gooi gezien mijn leeftijd de menopauze er ook maar in. Het uitvliegen van alle kinderen op de jongste na. Een veeleisende baan. Van dat alles had ik meer last van dan van de avondklok.

Dus ben ik lekker met mezelf bezig. Een reset op privéniveau. Ik kan het je aanraden: lekker peuren in hoe je je voelt, wat je bezighoudt en of het ook anders kan. Vraag familie en vrienden wat er aan je mankeert. Die vervelen zich ook, kunnen de afleiding gebruiken en hebben de tijd om je tot het bot te analyseren.

Met een beetje mazzel vragen ze jou hetzelfde voor hen te doen. Dat gebeurde helaas niet bij mij, maar dat is een detail. En om sommige details maak ik me inmiddels niet meer druk. Dat was namelijk een verbeterpuntje, samen met nog wat zaken.

Nee, I am not perfect, but watch me improve!