19 juni 2024

Laatste avw-voorlichting a.s. maandag

Nadat er op 28 mei een onderhandelaarsresultaat is bereikt over de nieuwe avw-afspraken voor 2025 en 2026 zijn we zoals aangekondigd inmiddels gezamenlijk met de andere vakbonden en de werkgever het land ingegaan om je uitgebreid voor te lichten. A.s. maandag 24 juni staat de laatste voorlichtingsbijeenkomst gepland. Deze bijeenkomst biedt jou als AFMP-lid de kans om goed beargumenteerd jouw mening te geven via onze op 18 juni gestarte online avw-enquête. Desgewenst kun je voordat je jouw definitieve oordeel over het avw-resultaat 2025-2026 geeft de video terugkijken van het webinar dat Defensie en de bonden op 11 juni jl. verzorgden. Tijdens dit webinar gingen zij in op alle ins & outs van dit resultaat. De link vind je hieronder.

Foto: Mediacentrum Defensie

VIDEO WEBINAR
Via deze link kun je de video terugkijken van het avw-webinar dat Defensie en de bonden op 11 juni jl. verzorgden. 

LAATSTE BIJEENKOMST

(Je hoeft je hiervoor van tevoren niet aan te melden!)

Maandag 24 juni 2024

Locatie: Generaal Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne, Oirschot, filmzaal, gebouw 146
Tijd: 10.00 - 12.00 uur  

Ook enquête gestart 
In het kader van onze achterbanraadpleging leggen wij het nieuwe avw-resultaat met een positief advies aan je voor. Als het goed is, ontving je op dinsdagochtend 18 juni een aan jouw lidnummer gekoppelde mailing met een link naar onze online enquête, waarin je vragen krijgt voorgelegd over de nieuwe avw-afspraken voor 2025 en 2026 en over de maatregelen die in 2024 al moeten zorgen voor een extra zichtbare inkomensverbetering. Door het invullen hiervan kun je ons laten weten of je het hiermee eens bent. Heb je de mailing als AFMP-lid niet ontvangen? Stuur voor het opvragen van de enquêtelink dan even een mailtje aan onze ledenadministratie: la@afmp.nl! De enquête sluit op 25 juni om 12.00 uur.

Avw-afspraken vanaf 2 juli definitief?
Tijdens onze achterbanraadpleging peilen onze kaderleden op de werkvloer hoe jij en je collega's denken over het bereikte onderhandelaarsresultaat. Aan de hand van deze peiling en de uitslag van de enquête besluiten we of we akkoord gaan met dit resultaat. Als ook de leden van de andere bonden tijdens een extra ingelast SOD op dinsdag 2 juli 2024 uiteindelijk instemmen, dan zijn de nieuwe avw-afspraken vanaf die datum definitief.

Via deze link vind je het volledige onderhandelaarsresultaat dat Defensie en de bonden op 28 mei 2024 bereikten.

Lees hier het artikel dat wij op 29 mei publiceerden over het onderhandelaarsresultaat. In dit artikel staat onder meer een overzicht van alle gemaakte avw-afspraken.

Meer over:
AVW