19 december 2017

Gratis hulp met je belasting

Als lid van de AFMP kun je gebruikmaken van de gratis belastingservice van de FNV. De belastingdeskundigen van de FNV helpen je met het invullen van je jaarlijkse belastingaangiften en toeslagen.

SInds 1 februari kun je als AFMP-lid via www.afspraakmakenfnv.nl een afspraak maken om je belastingaangifte te laten verzorgen door een van de belastingdeskundigen. Zoek een invullocatie bij jou in de buurt en klik op ‘afspraak maken’. Let op: de aangifte kan alleen worden verzorgd als je een machtigingscode meeneemt!

Speciale aangifte óf in het buitenland?
Voor de speciale (buitenland)aangiften of problemen heeft de AFMP een eigen commissie Belasting in het leven geroepen. Je kunt de Commissie Belasting bereiken via bweeren@afmp.nl of 06 - 535 260 79.

Laat geen belastingteruggave liggen
Het kan zijn dat je in 2017-2018 te veel inkomstenbelasting hebt betaald en geen gebruik hebt gemaakt van een teruggave. Denk daarbij aan een bijbaantje voordat je ging werken bij Defensie of juist bij gepensioneerden vooral als het gaat om de teruggave van ziektekosten. Soms is het ook beter om samen met je partner aangifte te doen in plaats van apart.

Buitenland
Woon of werk je in het buitenland? De AFMP helpt zelfs op locatie bij het invullen van je aangifteformulier. Je moet je wel even op tijd opgeven bij een van de onderstaande groepshoofden.

30 maart 2019: Bronbeek
- Hans van Eldik, Bert Weeren (melden bij commandant Bronbeek)

3-12 april 2019: De West en andere locaties
- Bert Weeren

15 en 16 april 2019: Münster
- Noud van Kesteren

16, 17, en 18 april 2019: Duitsland, Ramstein en omgeving
- Hans Rombouts

9 mei 2019: Seedorf en omgeving
- Theo Vonk

10 mei 2019: Blomberg en omgeving
- Jan Stadman

België
- via afspraken FNV

Machtigingscode
De belastingservice van de FNV kan je alleen helpen als je de machtigingscode meeneemt die je hebt gekregen van de Belastingdienst. Leden die in 2018 hun aangifte hebben gedaan via Belastingservice FNV, krijgen de machtigingscode eind januari/begin februari 2018 opgestuurd door de Belastingdienst. Ontvang je deze code niet of heb je in 2018 je aangifte niet door Belastingservice FNV laten invullen? Dan moet je de code aanvragen bij de Belastingdienst.

Als je hulp wilt bij het opmaken van toeslagen, moet je eveneens een machtigingscode (toeslagen) aanvragen.

Zo vraag je een machtigingscode aan