Sluit je aan

via deze link!

Vers van de defensiepers

'5 miljard voor Defensie is goede eerste aanzet'

Tegenover BNR Nieuwsradio reageerde Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel van de AFMP, op 1 juni op de aankondiging in de Defensienota dat er structureel 5 miljard euro extra naar Defensie gaat.

De helft hiervan wordt gestoken in de uitbreiding van vuurkracht, de andere helft in het herstel van ondersteunende eenheden. De miljarden voor de vuurkracht worden onder andere geïnvesteerd in kruisvluchtwapens, extra F-35’s, uitbreiding van de luchtverdediging en een raketsysteem voor de landmacht. “In eerste instantie ben ik daar wel blij mee,” benadrukte Arjen. “Ik denk niet dat dit het volledige lijstje zal zijn, maar het is een goede eerste aanzet.”

Lees hieronder wat wij nog meer voor jou kunnen betekenen!

'Je wint het gevecht met betere spullen'

Een artikel van EenVandaag op 8 april gaat in op mogelijke oplossingen voor het grote personeelstekort bij Defensie, waaronder de invoering van een dienstplicht naar Zweeds model waarover wordt nagedacht. Namens de AFMP zegt Arjen niet veel te zien in dit Zweedse model. "In Nederland werkt dat niet. We hebben de capaciteit niet om die jongeren 1 of 2 jaar op te leiden, en ze daarna ook nog zinnig aan het werk te houden. En bovendien: die jongeren weten na een basisopleiding alleen hoe je moet marcheren en hoe je een schot moet lossen."
Volgens Arjen is de krijgsmacht van 20 jaar geleden niet dezelfde als die van vandaag de dag. "Het gevecht win je niet meer met manschappen, dat kanonnenvoer, wat je bijvoorbeeld bij de Russen nog steeds ziet. Je wint met hoogopgeleid personeel en met betere spullen."

Check hieronder hoe wij ons inzetten voor beter materieel voor jou en je collega's!

Daarom!

wij helpen je uit de brand

als je met problemen op het gebied van jouw werk en inkomen zit.

we've got your back

bij juridische, aan je werk gerelateerde problemen en betalen alle kosten die je hieraan kwijt bent.

Je blijft up-to-date

over alles wat bij Defensie speelt via onze website, socials en ledenapp.

Jouw mening telt mee

bij onze dagelijkse missie om jouw werkomstandigheden te verbeteren.

Check onze promo

Contactgegevens

Bezoekadres

Hertogswetering 159
3543 AS Utrecht

Postadres

Postbus 9124
3506 GC Utrecht