Sluit je aan

via deze link!

AFMP-nieuws

Geen extra ordemaatregelen in BBQ-kwesties

Naast de voorgenomen ambtsberichten en de terugbetaling van onterecht verkregen persoonlijk opleidingsbudget gaat de Marine geen extra ordemaatregelen opleggen aan militairen die in het verleden met dit budget een barbecueworkshop volgden en/of een barbecue aanschaften. Eerder kwamen diverse bij de Marine werkzame leden bij ons op de lijn, die voorgenomen ambtsberichten hadden ontvangen. Bovendien vernam een groot deel van de betrokkenen dat er een overplaatsing aan zou komen en dat zij de komende jaren niet hoefden te rekenen op een bevordering. Tegenover AFMP-voorzitter Ruud Bergsma bevestigde Caroline Verberne, directeur Personeel en Organisatie bij het CZSK, onlangs dat de Marine alsnog afziet van het opleggen van deze extra maatregelen.

Lees het volledige bericht op AFMP.nl!

Ook derde AFMP Mudmasters een succes

De Haarlemmermeer was op zaterdag 8 juni 2024 het sfeervolle decor van alweer de derde editie van de AFMP Mudmasters. Een enthousiast gezelschap van jonge, bij onze bond aangesloten militairen en hun aanhang waagde zich daar aan het 12 kilometer lange hindernisparcours van dit evenement.

De organisatie was in de vertrouwde handen van AFMP Jong, de jongerenafdeling van onze bond.

Tot het sportieve gezelschap in de Haarlemmermeer behoorden enkele militairen die zich nog niet zo lang geleden online als nieuw lid van de AFMP hebben ingeschreven. Door hun inschrijving wonnen zij dagtickets voor de AFMP Mudmasters. Zij werden vergezeld door een aantal sportieve AFMP-collega’s.

Lees het volledige verslag op AFMP.nl!

Vaste aanstellingen manschappen

Op 29 augustus 2023 werden de afspraken gepresenteerd die de vakbonden met Defensie maakten over de vaste
aanstelling van manschappen en korporaals bij voldoende functioneren. De basis hiervoor werd gelegd in het
overleg met de werkgever over het avw-resultaat 2021- 2023. Hans Treffers, sectorhoofd Landmacht van de AFMP, zoomt in een artikel in de maartuitgave van OpLinie in op de positieve effecten van de afspraken en op de hieruit voortvloeiende uitdagingen voor manschappen, die nu de kans hebben om hun fysiek en mentaal uitdagende werk tot hun pensioen te blijven doen. "De vaste aanstelling van manschappen en korporaals bij voldoende functioneren brengt een belangrijke verantwoordelijkheid voor Defensie met zich mee," benadrukt Hans.

Lees het volledige interview met Hans in de maartuitgave van OpLinie!

Daarom!

wij helpen je uit de brand

als je met problemen op het gebied van jouw werk en inkomen zit.

we've got your back

bij juridische, aan je werk gerelateerde problemen en betalen alle kosten die je hieraan kwijt bent.

Je blijft up-to-date

over alles wat bij Defensie speelt via onze website, socials en ledenapp.

Jouw mening telt mee

bij onze dagelijkse missie om jouw werkomstandigheden te verbeteren.

Check onze promo

Contactgegevens

Bezoekadres

Johan van Oldenbarneveltlaan 46
3818 HB Amersfoort

Postadres

Postbus 9124
3506 GC Utrecht