1 maart 2024

AFMP staat uitgebreid stil bij 80 jaar vrijheid

Net als de rest van Nederland staan wij als AFMP in 2024 en 2025 uitgebreid stil bij het bijzondere feit dat de Tweede Wereldoorlog 80 jaar geleden ten einde kwam. Vanuit het besef dat vrijheid zeker in de huidige mondiaal woelige tijd geen vanzelfsprekendheid is, vinden wij het belangrijk om alle (militaire) slachtoffers te gedenken die vielen tussen 1940 en 1945 en tijdens latere conflicten en oorlogen in de wereld. Met dankbaarheid en grote eerbied denken wij terug aan de grote inspanningen die Nederlandse veteranen vroeger en in recentere tijden hebben verricht voor onze vrijheid.

80 jaar vrijheid vormt naar onze overtuiging een bijzondere mijlpaal, die het niet alleen verdient om gevierd te worden maar ook een goede aanleiding is om uitgebreid stil te staan bij het grote belang hiervan. Zo kunnen we er samen namelijk voor zorgen dat deze vrijheid beschermd en behouden blijft. Als AFMP waarborgen wij de belangen en rechtspositie van alle bij ons aangesloten actieve militairen, die zich op talloze plekken in de wereld hiervoor inzetten. Door volop werk te maken van hun arbeidsvoorwaarden, uitrusting en materieel, blijven wij ervoor zorgen dat zij hun belangrijke militaire werk op een goede en veilige manier kunnen doen.

Belangen van veteranen
Maar uiteraard houden wij als defensievakbond ook de belangen van postactieve militairen en veteranen in het vizier. Om altijd voor hen klaar te kunnen staan, werken wij nauw samen met het Netwerk Veteranen FNV en onderhouden wij goede contacten met onder meer het nationaal Veteranen Platform en het Nederlands Veteraneninstituut. Sinds 2015 vertegenwoordigt het Netwerk Veteranen FNV de collectieve belangen van alle Nederlandse veteranen. Ben je lid van de FNV én veteraan? Dan kun je gratis bij dit netwerk terecht voor hulp of advies bij uiteenlopende problemen.

Speciale links
Op de website www.vrijheid.nl van het Nationaal Comité 4 en 5 mei staat uitgebreide informatie over alle feestelijke activiteiten die zullen plaatsvinden in het kader van het lustrum 80 jaar vrijheid. Via deze link vind je informatie over regelingen van het Vfonds die landelijke en lokale partijen ondersteunen bij projecten in het kader van dit lustrum.