Belastingservice AFMP 2023: aangifte 2022

Als AFMP-lid kun je ook in 2023 gebruik maken van de gratis belastingservice van de FNV. De belastingdeskundigen van de FNV helpen je met het invullen van je jaarlijkse belastingaangiften en toeslagen. Behalve op een fysieke locatie is het nu ook mogelijk om telefonisch of digitaal te worden geholpen.

Je kunt vanaf februari 2023 via de website www.afspraakmakenfnv.nl een afspraak maken om je belastingaangifte te laten verzorgen door een van de 3500 deskundige vrijwilligers. Zoek een invullocatie bij jou in de buurt en klik op het blauwe icoon ‘afspraak maken’. Als je telefonisch een afspraak wilt maken, geef dan aan dat je lid van onze bond bent. Mogelijk moet dan het lidnummer worden gecontroleerd.
Let op: de aangifte kan alleen worden verzorgd als je een machtigingscode over het betreffende aangiftejaar hebt. 

Speciale aangiften
Voor speciale aangiften (bij overlijden, hypotheek wijzigen etc.) en/of problemen kun je je melden bij de AFMP-commissie Belasting via e-mail of telefoon: 06 53526079 / 085-9023967.

Buitenland:
Woon of werk je in het buitenland? Ook dan kun je op onze hulp rekenen. We benaderen je uit eigen beweging voor het maken van een afspraak als je e-mailadres bij ons bekend is. Wil je hulp bij het invullen van je aangifte en ben je niet door ons benaderd? Neem dan contact op voor een afspraak.

De West en andere locaties: Bert Weeren (bweeren@afmp.nl)
Bronbeek: d.t.v. Cdt. Bronbeek
Münster:  Bert Weeren (bweeren@afmp.nl)
Seedorf en omgeving: Theo Vonk (teetvonk@hotmail.com)
Blomberg en omgeving: Jan Stadman (afmp-pa-blomberg@vollbio.de)
Ramstein en omgeving: Dik de Jonge (djdjonge@gmail.com)

Vul je zelf je aangifte in? Denk dan aan de gewijzigde regeling met betrekking tot de loonheffingskorting. Verder worden het belastingtarief over de AOW en eventuele inkomsten bijvoorbeeld in Duitsland, vastgesteld op basis van het wereldinkomen. Dat betekent niet dat je dubbel belasting betaalt.

Machtigingscode (wachtwoord voor buitenland)
De belastingservice van de FNV kan je alleen helpen als je de machtigingscode (voor het buitenland: gebruikersnaam en wachtwoord) meeneemt die je hebt gekregen van de Belastingdienst/DigiD. Leden die de aangifte 2022 via de Belastingservice van de FNV hebben gedaan, krijgen de machtigingscode eind januari/begin februari 2023 automatisch van de Belastingdienst. Ontvang je deze code niet of heb je je aangifte 2022 niet door de Belastingservice van de FNV laten invullen? Dan moet je de machtigingscode aanvragen bij de Belastingdienst/DigiD. Voor het buitenland dien je tijdig een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

Wil je hulp bij het aanvragen van toeslagen? Dan moet je eveneens een machtigingscode (toeslagen) aanvragen.
Beveiliging: Als je de aangifte verzorgt met je DigiD, dan wordt gevraagd om de SMS-authenticatie te gebruiken.

MACHTIGINGSCODE

Je kunt een machtigingscode inkomstenbelasting en/of toeslagen voor jezelf of je partner aanvragen via deze link: www.digid.nl/hulp/machtigen. Via deze link vind je meer informatie over het aanvragen van een machtigingscode voor 2023. 

Meer over:
Belasting