18 januari 2023

Erelid John Knottenbelt overlijdt op 75-jarige leeftijd

Tot verdriet van iedereen binnen de AFMP, de MARVER en FNV Veiligheid bereikte ons vandaag het aangrijpende bericht dat gisterenavond op 75-jarige leeftijd ons erelid John Knottenbelt is overleden. In uiteenlopende functies en hoedanigheden was John decennialang van onschatbare waarde voor ons. We zullen ons niet alleen zijn altijd waardevolle inbreng, kennis en expertise blijven herinneren, maar vooral ook zijn aimabele persoonlijkheid, vriendelijkheid, enthousiasme en uitstekende communicatieve eigenschappen. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het een plek geven van het grote gemis van John.

John was tot op het laatst kaderraadslid en groepshoofd Rijnmond van de sector Postactieven van de AFMP. Daarnaast maakte hij deel uit van de financiële adviescommissie van de AFMP en stond hij mede aan de wieg van het Netwerk Veteranen FNV, waaraan hij jarenlang als voorzitter leiding gaf. John was zeer betrokken bij dit netwerk en organiseerde tal van activiteiten, waaronder de jaarlijkse Veteranendag.

Grote meerwaarde

In het verleden was John in uiteenlopende functies van grote meerwaarde voor de AFMP. Zo maakte hij deel uit van het AFMP-bestuur en was hij nauw betrokken bij de wervingsactiviteiten van onze bond. Met zijn aansprekende persoonlijkheid en zijn schat aan bondservaring wist hij talloze militairen en burgermedewerkers bij Defensie ervan te overtuigen om zich als lid bij de AFMP aan te sluiten. John ontving op 30 september 2022 nog een jubileumoorkonde en speld vanwege zijn vijftigjarige lidmaatschap van de AFMP. Hij kreeg deze versierselen toen uit handen van Paul Engelbertink, sectorhoofd Postactieven van de AFMP.
John was een graag geziene persoonlijkheid. Hij zal enorm gemist worden.

Meer over:
Vereniging