3 november 2021

FNV Veiligheid zoekt leergierige jurist

FNV Veiligheid, het samenwerkingsverband van de defensievakbonden AFMP en MARVER, is voor minimaal 30 uur en maximaal 35 uur in de week op zoek naar een enthousiaste en leergierige jurist.

Sinds jaar en dag spannen beide bonden zich in voor de belangen van (gewezen) defensiemedewerkers. Het beschermen en verbeteren van de rechtspositie van deze medewerkers is het belangrijkste streven van de afdeling individuele belangenbehartiging, die zich bezighoudt met uiteenlopende vraagstukken op dit terrein. Jouw werkzaamheden als jurist zijn breed. Je werkdagen zijn nooit hetzelfde: het ene moment verdiep je je in een ontslag wegens wangedrag, het andere moment toets je of een functie op correcte wijze is gewaardeerd of stel je Defensie aansprakelijk voor het letsel dat een lid heeft opgelopen tijdens diens werk.

Juiste strategie
Houd je van ‘puzzelen’ en het opkomen voor vakbondsleden, kijk je ernaar uit om hun uiteenlopende problemen op te lossen en weet je hiervoor een juiste strategie uit te kienen én te verdedigen? Solliciteer dan naar de uitdagende functie van jurist bij FNV Veiligheid! Het is een pré als je kunt bogen op relevante ervaring of affiniteit hebt met Defensie. Ook voor een startende jurist zijn er echter mogelijkheden. Collegialiteit en de drive om je met hart en ziel in te spannen voor onze leden vinden wij namelijk minstens zo belangrijk als een rugzak vol ervaring.

Afwisselende baan
Wij bieden een afwisselende baan binnen een gezellig team, mét de mogelijkheid om (groten)deels thuis te werken. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract. Heb je een relevant hbo-diploma? Dan kun je bij ons aan de slag als kwestiebehandelaar. In deze functie variëren je werkzaamheden van het geven van advies en het tot stand brengen van informele oplossingen tot het voeren van bezwarenprocedures bij Defensie, het UWV en andere instanties. Heb je een wo-opleiding Rechten afgerond? Dan is er bij ons de functie van procesjurist. Naast de eerdergenoemde werkzaamheden behoren dan ook gerechtelijke procedures tot je werkpakket.

Prima arbeidsvoorwaarden

Onze werknemers vallen onder de cao FNV-organisaties. We kennen een 35-urige werkweek en prima arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van de functie en van je kennis en ervaring. Voor een kwestiebehandelaar loopt het salaris op basis van een 35-urige werkweek uiteen van € 3.193 tot € 4.337 en voor een procesjurist is dit € 3.873 tot € 5.454. Daarbovenop ontvang je 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Spreekt de functie jou aan?

Spreekt de functie van kwestiebehandelaar of procesjurist je aan? Maak dit dan vóór 20 november kenbaar en stuur een sollicitatiebrief met cv naar info@afmp.nl. Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je terecht bij Pauline de Casparis via telefoon (06-48525132) of e-mail.

Meer over:
Vereniging