12 december 2019

Gratis hulp met je belastingaangifte

Als AFMP-lid kun je gebruikmaken van de gratis belastingservice van de FNV. De belastingdeskundigen van de FNV helpen je met het invullen van jouw belastingaangifte en toeslagen over 2019. Vanaf februari volgend jaar kun je via www.afspraakmakenfnv.nl een afspraak maken om deze aangifte te laten verzorgen door een van de 4500 vrijwilligers die hiervoor beschikbaar zijn.

Zoek online een invullocatie bij jou in de buurt en klik op het blauwe icoon ‘afspraak maken’. Let op: de aangifte kan alleen worden verzorgd als je een machtigingscode hebt. Voor speciale aangiften en/of vragen kun je contact opnemen met de AFMP-commissie Belasting. Mail of bel (06-53526079) hiervoor met Bert Weeren.

In het buitenland
Woon of werk je in het buitenland? De AFMP helpt ook op locatie bij het invullen van jouw aangifteformulier. Je moet je dan wel op tijd opgeven bij een van de onderstaande groepshoofden. We laten je weten wanneer wij jouw locatie bezoeken.

De West (25 maart t/m 2 april); en andere locaties Bert Weeren 
Bronbeek (8 april); d.t.v. Cdt Bronbeek
Münster ( 6 mei vm); Noud van Kesteren 
Seedorf en omgeving (6-7 mei); Theo Vonk 
Blomberg en omgeving (7-8 mei; Jan Stadman 
Ramstein en omgeving (8 t/m 13 juni); Hans Rombouts 

Vul je zelf je aangifte in? Denk dan aan de gewijzigde regeling rond de loonheffingskorting. Verder worden het belastingtarief over de AOW en eventuele inkomsten in bijvoorbeeld Duitsland vastgesteld op basis van het wereldinkomen. Dat betekent niet dat je dubbel belasting betaalt.

Machtigingscode (wachtwoord voor buitenland)
De FNV-belastingservice kan je alleen helpen als je de machtigingscode meeneemt die je hebt gekregen van de Belastingdienst/DigiD. Leden die de aangifte 2018 hebben gedaan via deze belastingservice krijgen de machtigingscode eind januari/begin februari 2020 opgestuurd door de Belastingdienst. Ontvang je deze code niet of heb je in 2019 je aangifte niet door de belastingservice laten invullen? Dan moet je de machtigingscode aanvragen bij de Belastingdienst/DigiD. Wil je hulp bij het opmaken van toeslagen? Dan moet je ook een machtigingscode (toeslagen) aanvragen.
Deze machtiging kun je op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur telefonisch aanvragen via: 088 - 12365 55. Geef hiervoor aan de telefoon je BSN-nummer door.

Beveiliging
Als je zelf jouw aangifte verzorgt met jouw DigiD, dan word je mogelijk nu al gevraagd om de sms-authenticatie te gebruiken. Daarnaast zal IE 11 (de oude Microsoftbrowser) niet meer werken.

Meer over:
BVJ