23 maart 2016

* Klacht over onderzoek PX-10 krijgt vervolg medio april

### linkjes updaten ### Zoals u weet hebben de AFMP en de MARVER een klacht ingediend bij de minister van Defensie. Wij willen dat er hernieuwd onderzoek wordt gedaan naar de gezondheidseffecten van het gebruik van het wapenreinigingsmiddel PX-10. Dat betekent dat vertegenwoordigers van beide bonden medio april gehoord zullen worden door de ‘klachtadviesinstantie’ van Defensie en wij daar onze klacht kunnen toelichten.

Deze ‘klachtadviesinstantie’ zal een (niet bindend) advies aan de minister uitbrengen. Deze klacht zal vervolgens door de minister worden beoordeeld, dat kan leiden tot een gegrondverklaring, een ongegrondverklaring of een niet-ontvankelijk-verklaring van onze klacht. Of dat gaat leiden tot een andere opstelling van Defensie? Wij vragen het ons af.

Ook tijdens het onlangs gehouden Kamerdebat was minister Hennis duidelijk niet van plan nieuw onderzoek te honoreren. Maar ook dan zijn onze (juridische) wegen nog niet uitgeput! Net zoals bij Chroom-6 gaan we ‘tot het gaatje' om gerechtigheid te krijgen voor onze leden die ziek zijn geworden van het werken met deze giftige wapenolie.

De AFMP en de MARVER gaan door met hun juridische strijd; wij komen wél op voor de belangen van zieke werknemers.