26 april 2019

Koninklijke onderscheiding voor AFMP-leden

Twee AFMP-leden hebben gedeeld in de lintjesregen van 2019. Op voordracht van de minister van Defensie hebben kapitein Julia Bobeldijk-Janssen (foto) en opperwachtmeester Gerard Luyckx vandaag een eervolle koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen.

  • Kapitein Julia Bobeldijk-Janssen (foto) is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden. Zij ontving haar onderscheiding uit handen van Ineke Bakker, de burgemeester van Dronten.

Julia Bobeldijk-Janssen uit Biddinghuizen werd als verpleegkundig militair twee keer naar Bosnië uitgezonden. Sinds 2005 is ze actief reservist specifieke deskundigheid. Ook werkt ze mee aan het project ‘Veteraan in de klas’ en is ze gastspreker bij het herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ze is vrijwilliger bij Stichting De IJsvogel, buurtvereniging Parksingel, basisschool De Wingerd en The Dutch Military Pipes & Drums ‘Falcon Guards’. In het verleden was ze bestuurslid van de Stichting Veteranen in Dronten. Ook zat ze in het bestuur van de Stichting 4 mei herdenking Dronten.

  • Opperwachtmeester Gerard Luyckx is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden. Hij ontving zijn onderscheiding uit handen van Koen Schuiling, de burgemeester van Den Helder.

Gerard Luyckx zet zich al sinds 1975 als trainer/coach belangeloos in voor de Helderse basketbalvereniging Noordkop. Dat doet hij voor meer dan twintig uur per week. ’Gerard Luyckx geeft basketbaljeugd zelfvertrouwen, op spelende wijze’, aldus burgemeester Schuiling over de 56-jarige Nieuwedieper. ‘Hij stimuleert en motiveert de jeugdsporters, leert ze zelfverzekerdheid, doorzettingsvermogen en vooral plezier in de sport.’

De AFMP feliciteert beide leden van harte met hun eervolle onderscheiding.