22 juni 2020

Enquête: 80% personeel kon thuiswerken

Ongeveer 80% van de defensiemedewerkers is tijdens de afgelopen coronaperiode de gelegenheid geboden om thuis te werken. Volgens ruim 78% van hen wordt tijdens het eten de verplichte 1,5 meter afstand in acht genomen. Er zijn echter diverse medewerkers die klagen dat juist in de restaurants het personeel dat komt eten deze regel niet serieus neemt en restaurants eigenlijk te vol zitten.

Dit zijn enkele opvallende conclusies uit de online enquête, die we onlangs hielden onder onze leden over Defensie in coronatijd. Maar liefst 900 leden namen niet alleen de moeite om de enquête in te vullen, maar vertelden aan de hand van concrete voorbeelden ook wat hun persoonlijke indrukken zijn van de manier waarop Defensie omspringt met alle coronamaatregelen.
Omdat de AFMP beseft dat de enquête-uitkomsten en de genoemde voorbeelden een momentopname vormen, krijgt onze enquête over enkele weken een vervolg. Defensie was gedurende ons eerste onderzoek nog druk bezig met het doorvoeren van specifieke coronamaatregelen om de veiligheid en gezondheid van defensiepersoneel nog beter te kunnen garanderen. Via onze app, deze website en onze nieuwsbrief informeren we je als onze vervolgenquête van start gaat.

Lees in de op 20 juni verschenen editie van OpLinie meer over de eerste enquête-uitkomsten!