24 januari 2023

Maak een afspraak met de gratis FNV-belastingservice!

Leden van de FNV en van de hierbij aangesloten bonden, zoals de AFMP en de MARVER, kunnen rekenen op de gratis hulp van de FNV-belastingservice. Vanaf deze maand kun jij hiervoor een afspraak maken via www.afspraakmakenfnv.nl of via het telefoonnummer van het Contactcenter van de FNV: 088-3680368. Dit Contactcenter is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur.

Maak je een afspraak via bovengenoemde website? Dan kun je net als vorig jaar jouw persoonlijke gegevens invullen en een afspraak op de door jou gewenste locatie maken. Wil je telefonisch een afspraak maken? Houd dan rekening met een mogelijk lange wachttijd. Het kan zijn dat jouw lidnummer als AFMP-lid niet bekend is bij de FNV. Aan de telefoon kunnen in dat geval aanvullende gegevens, zoals jouw postcode, van je worden gevraagd. 

Machtigingscode
Zonder machtigingscode kan de belastingservice van de FNV jou niet helpen. Deze code heeft zij nodig om namens jou het belastingformulier te kunnen invullen. Wees gewaarschuwd! Anders dan in voorgaande jaren stuurt de Belastingdienst je deze code niet automatisch toe. Je moet deze zelf aanvragen. Je kunt op twee verschillende manieren één machtigingscode inkomstenbelasting en toeslagen aanvragen.
Let op! Vul bij de vraag om jouw e-mail te bevestigen jouw eigen e-mailadres in!

1. Als je over een DigiD-code beschikt, log je in bij DigiD en via ‘machtigingen’ kun je dan een machtigingscode opvragen. Vraag een code aan voor de inkomstenbelasting en toeslagen. Dit is de eerste optie die je kunt aanvragen. De code is direct beschikbaar.

2. Voor een machtigingscode kun je ook bellen met DigiD: 088 - 1236555. DigiD is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur. Geef je BSN-nummer door en vraag een machtigingscode aan voor de inkomstenbelasting en toeslagen. Dit is één code. Het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat je deze code thuis via de post ontvangt. Houd hiermee rekening bij het inplannen van een afspraak.

Je hebt een machtigingscode nodig als AFMP-lid en een code voor je partner als je gezamenlijk aangifte wilt doen. Heb je eerder gebruik gemaakt van de FNV-belastingservice? Dan kun je haar via DigiD ook direct machtigen. Je hoeft dan niet opnieuw een code aan te vragen.
Via deze link vind je een voorbeeld van de DigiD-pagina, waarop je de FNV kunt aanklikken.

Lees hier welke gegevens je nodig hebt voor jouw belastingaangifte over 2022!

Meer over:
Belasting