21 juni 2024

Ook derde AFMP Mudmasters een succes

De Haarlemmermeer was op zaterdag 8 juni 2024 het sfeervolle decor van alweer de derde editie van de AFMP Mudmasters. Een enthousiast gezelschap van jonge, bij onze bond aangesloten militairen en hun aanhang waagde zich daar aan het 12 kilometer lange hindernisparcours van dit evenement. De organisatie was in de vertrouwde handen van AFMP Jong, de jongerenafdeling van onze bond.

Tot het sportieve gezelschap in de Haarlemmermeer behoorden enkele militairen die zich nog niet zo lang geleden online als nieuw lid van de AFMP hebben ingeschreven. Door hun inschrijving wonnen zij dagtickets voor de AFMP Mudmasters. Zij werden vergezeld door een aantal sportieve AFMP-collega’s.
“Ook de derde succesvolle editie van ons evenement stond weer volledig in het teken van 12 kilometer aan spectaculaire hindernissen, volop modder en goed teamwork,” vertelt Hans Treffers, die als sectorhoofd Landmacht van de AFMP ook zijn beste beentje voorzette in de Haarlemmermeer. “Voor mij als sectorhoofd was het weer goed en gezellig om enkele van onze leden in de informele setting van de AFMP Mudmasters te ontmoeten. Zij grepen het evenement niet alleen aan om zich vol overgave te wagen aan de diverse hindernissen, maar ook om onder andere met elkaar van gedachten te wisselen over de verkorte Algemene Militaire Opleiding en over het belang van een goede balans tussen je werk en privéleven. Mede door oefeningen en het afleggen van woon-werkafstanden komt deze balans nogal eens onder druk te staan.”

Goede werkgever
Hans vindt het niet toevallig dat de in de Haarlemmermeer besproken onderwerpen sowieso de thema’s zijn die op dit moment bij iedereen binnen Defensie op de lippen liggen.  “Dit is niet in de laatste plaats, omdat Defensie zich op deze terreinen wil doorontwikkelen als een goede werkgever.  Voor een groeiende organisatie als Defensie is het belangrijk dat je de wensen van de bestaande collega’s  en die van de jonge generatie medewerkers in balans houdt, vooral als het gaat om het behouden van een goede balans tussen hun militaire werkzaamheden en hun privéleven. Belangrijk hierbij is dat wij als vakbond relevante input blijven geven in de discussies die hierover worden gevoerd.”
Dankzij de AFMP Mudmasters vergaarde AFMP Jong volgens Hans weer volop nuttige feedback. “Door het hechte contact met de aan de AFMP Mudmasters deelnemende leden en met collega’s tijdens uiteenlopende andere gelegenheden door het jaar heen houden wij alle neuzen in dezelfde richting en blijven wij oog houden voor hun belangen. Zij vormen het grootste goed bij Defensie en daarom vinden wij het belangrijk om ervoor te zorgen dat zij en hun collega’s alles qua werk goed voor elkaar hebben.”

Vierde editie
Op zaterdag 28 september vindt de vierde editie van de AFMP Mudmasters plaats in Biddinghuizen! Wil jij als jongere militair of burgermedewerker dagtickets winnen voor deze editie? Schrijf je dan nu via deze link in als nieuw lid van onze bond en maak zo kans op deze tickets! Onder nieuw ingeschreven en bestaande leden verloten wij een select aantal tickets dat wij wisten te bemachtigen.