5 december 2019

Paul Engelbertink nieuw sectorhoofd Postactieven

Met een geslaagde dag in het Militair Revalidatie Centrum van Defensie in Doorn heeft AFMP’s kaderberaad van de sector Postactieven gisteren het jaar 2019 afgesloten. Tijdens deze dag werd Paul Engelbertink gepresenteerd als opvolger van Dik de Jonge als sectorhoofd Postactieven van de AFMP.

Dik de Jonge (l) en zijn opvolger Paul Engelbertink

In de ochtend is er stevig vergaderd binnen het kaderberaad en werd bovendien afscheid genomen van de kaderleden Gerrit Schmidt en Ap Arts. Na zich jaren te hebben ingezet voor de vakbond, doen zij met ingang van volgend jaar op eigen verzoek een stapje terug. Als sectorhoofd Postactieven sprak Dik de Jonge de heren toe en bedankte hen voor hun grote inspanningen voor de vakbond.

Rondleiding
Na een door het MRC verzorgde lunch, volgde een uitgebreid middagprogramma. De kaderleden kregen een rondleiding door het MRC-complex en maakten zo kennis met de diverse onderdelen van het centrum. Tijdens een bezoek aan de werkplaats voor protheses kregen zij uitleg over de ontwikkelingen binnen deze discipline van Willem de Koning. Deze oud-deelnemer aan de Invictus Games vertelde op een bevlogen manier over de verschillende aspecten van dit werk.

CAREN
De kaderleden bewonderden ook het geavanceerde revalidatiesysteem CAREN. Het MRC heeft dit hulpmiddel ontwikkeld in samenwerking met een bedrijf uit Amsterdam en wordt inmiddels wereldwijd toegepast in revalidatieprocessen. De dag werd afgesloten met een smaakvolle rijstmaaltijd die door het MRC werd verzorgd.
Een speciaal woord van dank van het kaderberaad sector PA gaat uit naar Erik Hoek die de dag mogelijk heeft gemaakt.

 

Meer over:
Post-actief