24 november 2014

Red de pensioenen! Petitie levert 9003 handtekeningen op

Op dinsdag 2 december heeft de FNV in Den Haag gedemonstreerd tegen de invoering van het nieuwe Financieel Toetsingskader. De Eerste Kamer zou dat onderwerp die dag behandelen en er een week later over stemmen. Senatoren kregen van FNV-bestuurder Gijs van Dijk en 500 demonstranten de petitie ‘Red koopkracht pensioenen!’ overhandigd, die in anderhalve week 9.000 keer was ondertekend – onder andere via de AFMP-website.

‘De strengere eisen van mevrouw Klijnsma dragen niet bij aan een stabiel pensioencontract, maar zullen de maatschappelijke onrust juist vergroten. We moeten voorkomen dat de pensioenen nog minstens tien jaar niet kunnen meegroeien met de prijzen. De schade daarvan is niet te overzien. Wij vragen de Eerste Kamerleden zich dat goed te realiseren en van het kabinet de nodige aanpassingen te vragen,’ aldus Van Dijk.

Inmiddels is bekend dat de behandeling door de Eerste Kamer tot nader order is uitgesteld, omdat de senatoren nog te veel vragen hebben over de wet. FNV-bestuurder Gijs van Dijk op de foto rechts): ‘Dit geeft wel aan dat het voorstel ook voor de Eerste Kamerleden nog onvoldoende is. Ik ben blij dat ze naar onze bezwaren hebben geluisterd.’

Houd voor het laatste nieuws op dit gebied onze website in de gaten!