9 oktober 2020

Stem op het project Boost!

Het door de AFMP gesteunde project Boost van Stichting Arbeidsmarkt en Scholingsfonds Defensie (ASD) is genomineerd voor de ESF-Award 2020 van het Europees Sociaal Fonds. Wij roepen jou als lid op om je stem uit te brengen op dit project, dat zich richt op het vergroten van de betrokkenheid, motivatie en actiebereidheid van defensiemedewerkers. Je kunt nog de hele maand oktober stemmen.

Stem via deze link op Boost. Boost is één van de tien projecten, die dit jaar zijn genomineerd voor de ESF-Award. Deze award bekroont het project, waarbij de ESF-subsidie het meeste verschil heeft gemaakt in meerwaarde. De projecten zijn gesubsidieerd met een subsidieregeling van het ESF, die zich richt op de duurzame inzetbaarheid van werkenden. Met een ESF-promotiefilmpje worden deze onder de aandacht gebracht op de website Stempaginaesfaward.nl.

Subsidie
Met subsidie van het Europees Sociaal Fonds startte ASD in juni 2019 met het Boost-project. In het kader van dit project zijn tien pilots gestart bij acht operationele eenheden. Per pilot is vervolgens op de werkvloer een vitale werkomgeving gecreëerd waarin defensiemedewerkers eigen initiatief en verantwoordelijkheid nemen. Hierbij werden zij gestimuleerd om meer ondernemerschap te tonen, de regie in eigen hand te nemen en om meer actiebereidheid te laten zien. Zij kregen zo meer invloed op hun werkomgeving, hun werkprocessen en taakbelasting. Volgens de initiatiefnemers van Boost leidde dit tot meer vitaliteit op de werkvloer en een hogere betrokkenheid bij de organisatie. Zo ontstond bij medewerkers meer werkplezier en meer intrinsieke motivatie om in zichzelf te investeren.

Finale
De vijf projecten waarop uiteindelijk de meeste stemmen voor de ESF-Award zijn uitgebracht, gaan naar de finale op 11 november 2020 in Den Haag. Hopelijk zal Boost tot deze groep finalisten behoren. Daarnaast stelt de vakjury een wildcard beschikbaar, waarmee één van de vijf afvallers naar de finale kan worden gestuurd.