7 april 2021

Gratis webinars: ‘Wat je nu al wilt weten over je pensioen’

‘Is er over 35 jaar nog wel pensioen voor mij?’ en ‘Hoe wordt mijn pensioengeld belegd?’ Dit zijn voorbeelden van brandende vragen die leven bij jonge mensen tot 35 jaar. Daarom organiseert pensioenfonds ABP, in samenwerking met de AFMP, de MARVER, de Nederlandse Politiebond (NPB), FNV Overheid, FNV Young & United en de Algemene Onderwijsbond (Aob), drie gratis webinars voor iedereen binnen de doelgroep, die antwoord geven op deze vragen. De webinars, met allemaal een eigen pensioenthema, vinden plaats op 13 april, 11 mei en 1 juni. Ze starten steeds om 16.30 uur en duren 45 minuten.

Als je nog geen 35 jaar bent, vormen pensioenen vaak nog een ver-van-je-bed-show. Het duurt immers nog jaren voordat je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Ook op jongere leeftijd is het echter al handig én verstandig om al wat meer te weten over je pensioen. Want, wie wil er over enkele decennia nou niet financieel goed voorstaan? Om jou de helpende hand te bieden, organiseert ABP dus drie webinars rond het centrale thema ‘Wat je nu al wilt weten over je pensioen’. Bekijk hier de uitnodiging hiervoor.

Basisprincipes van pensioen
Tijdens het eerste webinar op 13 april brengen we jou de basisprincipes van een pensioen bij. ‘Waarom is het belangrijk dat we een pensioen ‘samen doen’?’, ‘Welke partijen zijn betrokken bij de pensioenonderhandelingen?’ en ‘Waarom is het pensioen nu al relevant voor jonge mensen?’ zijn enkele van de vele relevante vragen waarop je tijdens dit webinar antwoord krijgt.
Deelnemers zijn ABP-bestuurslid Krista Nauta, Alex Tess Rutten, FNV Jong-afgevaardigde in het FNV-ledenparlement, Anne Vermeulen, projectmedewerker bij FNV Young & United, en Yoram Bovenkerk, die namens de ACOP (waarvan de AFMP deel uitmaakt) zitting heeft in de Pensioenkamer. Yoram zal uitleggen wat de rol van de vakbonden en de Pensioenkamer op pensioengebied is.

Duurzaam & verantwoord beleggen
‘Duurzaam & verantwoord beleggen’ is het thema van het tweede webinar op 11 mei. Gedurende dit webinar komen de ins & outs van dit thema voorbij. Je komt bijvoorbeeld ook te weten wat de doelstellingen van ABP zijn op dit gebied. Ook wordt duidelijk gemaakt of jouw pensioengeld op een verantwoorde manier wordt belegd.

Pensioencontract
Bij het derde en laatste webinar op 1 juni staat het pensioencontract centraal. Ongetwijfeld heb je het begrip pensioencontract de afgelopen tijd vaak voorbij horen en zien komen in de media, maar tijdens dit webinar hoor je wat dit allemaal inhoudt. Je krijgt antwoord op de vraag hoe het nou precies zit met het nieuwe pensioencontract. Daarnaast wordt jou verteld of er nog pensioen overblijft voor jouw generatie.

Meld je aan!
Wil je (één van) de drie pensioenwebinars niet missen? Meld je dan aan via deze link

Meer over:
Pensioen