27 januari 2015

Zo trek je aan de bel bij het vermoeden van een misstand

Wil je aan de bel trekken bij Defensie vanwege een vermoeden van een misstand dan heb je niet alleen moed nodig, maar ook een goed advies en juridische ondersteuning. Het Adviespunt Klokkenluiders en de AFMP vinden en versterken elkaar daarin.

Heb je zelf een misstand te melden? De keuze is aan jou: als AFMP-lid kun je het bij ons aankaarten. Je krijgt dan begeleiding, adviezen en juridische ondersteuning. Lid of geen lid: je kunt ook eerst je licht opsteken bij het Adviespunt Klokkenluiders. Met een adviseur kun je ‘sparren’ en inschatten in hoeverre een melding haalbaar is en welke risico’s je mogelijk te wachten staan. Zij adviseren je daarin. De melding moet je altijd zelf doen.

Heb je een vermoeden van een misstand?
Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de AFMP (tel. 085 - 89 00 470, e-mail: ibb@afmp.nl) of met het Adviespunt Klokkenluiders (tel. 070 − 722 24 00, e-mail: advies@apkl.nl).

BIJ DE FOTO:
Het Adviespunt Klokkenluiders praatte dinsdag 28 januari 2015 juristen van de AFMP bij om de samenwerking te versterken en te optimaliseren. Het was een vruchtbare middag waarbij onder meer de Klokkenluidersregeling en de jurisprudentie aan de orde kwamen. Ook werd ingegaan op de advies- en informatietaak van het Adviespunt Klokkenluiders, dat was afgevaardigd met twee personen. Zij gaven de juristen ook handige praktische tips mee over hoe ze het beste kunnen omgaan met een vermoeden van een misstand, zodra iemand ermee op de proppen komt.

Meer over:
GVW
BVJ