18 maart 2020

Q&A's

Lees hier de antwoorden op brandende vragen die de revue zijn gepasseerd in de nieuwsbrief senioren!

------------------------
Q&A, maart 2020

Vraag

Heb ik recht op een pensioenaanvulling samenvallende diensttijd en wanneer moet ik het formulier Samenvallende diensttijd hiervoor invullen en opsturen?

Antwoord
Je hebt mogelijk recht op deze pensioenaanvulling als je in de periode vóór 1 januari 1995 pensioen hebt opgebouwd bij ABP én jouw partner gelijktijdig bij ABP of ergens anders pensioen opbouwde. Dien het formulier Samenvallende diensttijd in als jij en jouw partner al met AOW zijn of als de jongste van jullie beiden binnen negen maanden AOW krijgt.
Dit is het formulier!

Q&A, februari 2020

Vraag
Waarom is sinds 1 januari van dit jaar de premie voor het ANW-AanvullingsPensioen Defensie bij Loyalis verhoogd?

Antwoord
Het verzekerde bedrag wordt sowieso elk jaar veranderd, ofwel verhoogd. Afhankelijk van jouw leeftijd wordt de precieze premie berekend. Nadat de ANW-compensatie van pensioenfonds ABP op 1 mei 2018 is vervallen, heeft Defensie met Loyalis een overeenkomst gesloten voor alle Defensiemedewerkers. Hieruit is een aanvullende pensioenregeling voortgekomen: het ANW AanvullingsPensioen Defensie. Dankzij deze vrijwillige regeling krijgt jouw partner bij jouw overlijden een aanvulling op een eventuele ANW-uitkering en het nabestaandenpensioen van ABP. Defensie betaalt jaarlijks vooraf de totale premiesom voor het aanvullingspensioen aan Loyalis. Vervolgens wordt maandelijks de individuele premie ingehouden op jouw brutosalaris. Dit levert een belastingvoordeel op, terug te zien op jouw loonstrook. De premie-inhouding bij UGM vindt plaats op jouw bruto UGM-uitkering die je van ABP ontvangt.
Check hier de belangrijkste vragen en antwoorden van Loyalis over het aanvullingspensioen.

Heb je als postactief AFMP-lid een belangrijke vraag? Stel deze dan via senioren@afmp.nl. Wie weet vind je het antwoord dan terug in de volgende nieuwsbrief!