31 januari 2024

Verzekerd met de AFMP

Als AFMP-lid ben je automatisch extra verzekerd of heb je toegang tot verschillende aanvullende verzekeringen.

Ongevallenverzekering met ruime 24-uursdekking
Als AFMP-lid val je automatisch onder een ongevallenverzekering met een ruime 24-uursdekking in de hele wereld, zowel tijdens werktijden als daarbuiten. Onder deze dekking vallen bijvoorbeeld ook ongevallen tijdens jouw woon-werkverkeer of bij sportactiviteiten.

Bijzonder aan deze verzekering is ook dat er dekking is tijdens uitzendingen en dat zelfs molest is meeverzekerd. Dat laatste is bij andere verzekeringen meestal niet het geval!

Dit zijn de verzekerde bedragen voor leden:

  • Bij overlijden € 5.000
  • Bij blijvende invaliditeit € 10.000

Bij blijvende gedeeltelijke invaliditeit vindt een gedeeltelijke uitkering plaats. De verzekering stopt bij het bereiken van je 85-jarige verjaardag. Wij wijzen erop dat een dodelijk ongeval binnen 48 uur, maar uiterlijk voor de crematie of de begrafenis bij ons moet worden gemeld. Een geval van blijvende invaliditeit door een ongeval dient binnen drie maanden te worden gemeld.

Bekijk via deze link de algemene voorwaarden

Klik hier voor het aangifteformulier en stuur dit naar ib@afmp.nl.

Extra verzekerd op uitzending 
Een uitzending brengt risico’s met zich mee voor militairen en hun gezin. AFMP-leden die op uitzending gaan, kunnen een uitzendcertificaat aanvragen. Hiermee krijg je gratis een basisdekking voor de duur van de uitzending, bovenop eventuele uitkeringen van de werkgever. Bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval ontvang je 5000 euro, in geval van gedeeltelijke blijvende invaliditeit door een ongeval een evenredig percentage van 5000 euro en bij overlijden na een ongeval 2500 euro.

Klik hier voor het aanvragen van het certificaat. De Financiële Dienstverleners B.V. (DFD) verzorgt het uitzendcertificaat.

Collectieve rechtsbijstandverzekering voor AFMP-leden gestopt
Als AFMP-lid ben je altijd verzekerd van eersteklas rechtshulp bij conflicten op het gebied van werk en inkomen. Daarnaast kon je je tot voor kort bij DAS rechtsbijstand tegen een vriendenprijs aanvullend verzekeren voor de rechtshulp die je soms óók privé goed kunt gebruiken. Helaas is DAS per 1 juni 2021 gestopt met de collectieve rechtsbijstandsverzekering voor leden. Op dit moment onderzoekt de AFMP op welke manier wij dit in de  toekomst kunnen ondervangen.