Veelgestelde vragen

Filter: Alle
Filter
Hoe sluit ik me als lid aan bij de AFMP?

Je kunt je gemakkelijk en snel als lid bij de AFMP aansluiten. Hiervoor hoef je alleen maar dit digitale aanmeldformulier in te vullen en te verzenden. Vervolgens ontvang je op het door jou doorgegeven e-mailadres een kopie van de ingevulde gegevens. Zodra onze ledenadministratie jouw aanmelding heeft verwerkt, ontvang je hiervan een bevestiging. Meld jij je liever aan via een papieren aanmeldformulier per post? Stuur dan een mailtje met een verzoek om dit formulier naar: la@afmp.nl

Wat kost het lidmaatschap van de AFMP?

De kosten voor het AFMP-lidmaatschap variëren van € 9,51 tot € 19,03 per maand en zijn afhankelijk van jouw draagkracht. De AFMP hecht namelijk veel waarde aan onderlinge solidariteit en daarom vragen we van een lid met een wat hogere hogere rang iets meer contributie dan van iemand in een lagere rang. In deze lijst vind je het contributiebedrag dat op jou van toepassing is. Je contributie kun je trouwens (gedeeltelijk) terugverdienen door te profiteren van onze ledenvoordelen, zoals de gratis AFMP-belastingservice en het FNV-Voordeelprogramma met diverse kortingen en aanbiedingen. 

Waar vind ik mijn lidmaatschapsnummer?

Je lidmaatschapsnummer is te vinden op het verpakkingsfolie van ons ledenmagazine OpLinie dat wij je vier keer per jaar toesturen. Dit nummer staat ook in je digitale ledenpas. Ga hiervoor naar onze ledenapp!

Ik ga verhuizen. Moet ik deze verhuizing doorgeven aan de AFMP?

Ja, graag! Defensie geeft ons namelijk geen wijzigingen door in jouw persoonlijke situatie, al wordt jouw contributie misschien via je salaris betaald. Onder 'Mijn AFMP' in onze ledenapp kun je de verhuizing in een handomdraai aan ons doorgeven. Je kunt deze  natuurlijk ook via e-mail aan ons kenbaar maken. Stuur hiervoor deze gegevens naar la@afmp.nl

- jouw volledige naam en liefst ook jouw lidmaatschapsnummer;
- jouw oude adres, postcode en woonplaats;
- jouw nieuwe adres, postcode en woonplaats;
- de datum van jouw verhuizing;
- jouw eventueel gewijzigde telefoonnummer en/of e-mailadres.

Ik ga Defensie verlaten. Stopt automatisch mijn lidmaatschap?

Nee, jouw AFMP-lidmaatschap stopt dan niet automatisch. Ook na hun defensieloopbaan willen veel leden namelijk bij de AFMP aangesloten blijven. Ook biedt het lidmaatschap volop voordelen voor postactieve militairen en burgermedewerkers. Zij betalen een lager contributiebedrag. Ga je na jouw defensieloopbaan aan de slag in een andere sector? Dan kun jij je ook laten overschrijven naar een andere FNV-bond. Neem hiervoor contact op met onze ledenadministratie via dit e-mailadres. Wij verzorgen dan jouw overschrijving. Hierdoor neem je de bij de AFMP opgebouwde lidmaatschapsjaren mee naar jouw nieuwe FNV-bond. Wil je toch je lidmaatschap opzeggen? Stuur dan een e-mail naar onze ledenadministratie (la@afmp.nl) met daarin deze gegevens:

  • jouw volledige naam en liefst ook jouw lidmaatschapsnummer;
  • jouw adres, postcode en woonplaats;
  • de datum waarop jij jouw lidmaatschap wilt beëindigen;
  • de reden van jouw opzegging (optioneel).

Heb je geen e-mailadres? Stuur dan een brief met de bovenstaande gegevens naar:

AFMP
T.a.v. Ledenadministratie
Oldenbarneveltlaan 46
3818 HB Amersfoort

LET OP
We sturen je altijd een ontvangstbevestiging! Heb je die niet ontvangen? Dan heeft jouw opzegging ons dus niet bereikt. Wees je hiervan bewust, want voor opzeggingen geldt een termijn van twee kalendermaanden. Komt je opzegging bijvoorbeeld op 5 april bij ons binnen? Dan wordt jouw lidmaatschap dus per 1 juli beëindigd.