Veelgestelde vragen

Filter: Alle
Filter
Wat kost het lidmaatschap van de AFMP?

Het lidmaatschap van de AFMP varieert van € 8,58 tot € 17,15 per maand afhankelijk van je draagkracht. Onderlinge solidariteit is binnen de AFMP namelijk erg belangrijk. Bij een wat hogere rang vragen we dus iets meer contributie van je dan bij een lagere rang. Welk bedrag voor jou geldt, kun je vinden in de volgende lijst.

Je contributie kun je overigens (gedeeltelijk) terugverdienen door gebruik te maken van de vele voordelen zoals de belastingservice of het FNV-Voordeelprogramma.

Waar kan ik mijn AFMP-lidmaatschapsnummer vinden?

Je lidmaatschapsnummer kun je vinden op je AFMP-ledenpas én op het folie van het toegestuurde verenigingsblad. Als je al gebruik maakt van de app kun je ook daar je lidmaatschapsnummer terugvinden via 'mijn AFMP'.

Je ledenpas ontvang je bij het begin van je lidmaatschap. Daarna ontvang je om de vijf jaar een nieuwe. Ben je je ledenpas kwijt, neem dan contact op met onze ledenadministratie via 085 - 89 00 410.

Ik ga verhuizen. Moet ik dit doorgeven aan de AFMP?

Ja, graag. Ook al wordt je contributie misschien via je salaris betaalt, Defensie geeft aan ons geen persoonlijke wijzigingen door. Doorgeven van een verhuizing aan de AFMP kan heel gemakkelijk via de AFMP-app onder 'mijn AFMP'! Je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen aan onze ledenadministratie (la@afmp.nl) met:

  • je volledige naam (en liefst ook je lidmaatschapsnummer)
  • je oude adres, postcode en woonplaats
  • je nieuwe adres, postcode en woonplaats
  • datum van verhuizing
  • eventueel gewijzigd telefoonnummer en/of e-mailadres.
Ik ga Defensie verlaten. Stopt dan automatisch mijn lidmaatschap?

Nee, want veel van onze leden willen ook na hun loopbaan bij Defensie lid van de AFMP blijven. Ook voor postactieve defensiemedewerkers biedt het lidmaatschap namelijk volop voordelen. Bovendien betaal je als postactief lid een lagere contributie.

Ga je na Defensie aan de slag in een andere sector? Dan kun je er ook voor kiezen om je te laten overschrijven naar een andere FNV-bond. Neem hiervoor contact op met onze ledenadministratie via 085 - 89 00 410. Wij verzorgen dan de overschrijving, zodat je je opgebouwde lidmaatschapsjaren bij de AFMP meeneemt naar je nieuwe FNV-bond.

Mocht je toch je lidmaatschap willen opzeggen stuur dan een e-mail naar onze ledenadministratie (la@afmp.nl) met daarin:

  • je volledige naam (en liefst ook je lidmaatschapsnummer)
  • je adres, postcode en woonplaats
  • de datum waarop je je lidmaatschap wilt beëindigen
  • de reden van opzegging (optioneel)

Heb je geen beschikking over e-mail, stuur dan een brief met de bovenstaande gegevens naar:

AFMP
T.a.v. Ledenadministratie
Postbus 9124
3506 GC Utrecht

Let op: we sturen je altijd een ontvangstbevestiging. Heb je die niet gekregen, dan heeft je opzegging ons dus niet bereikt. Dat is belangrijk, want voor opzeggingen geldt een termijn van twee kalendermaanden. Komt je opzegging bijvoorbeeld op 5 april bij ons binnen, dan wordt je lidmaatschap dus per 1 juli beëindigd.

Hoe word ik lid van de AFMP?

Lid worden van de AFMP kan heel gemakkelijk door het invullen en verzenden van het digitale aanmeldformulier. Na het verzenden van het formulier ontvang je op je opgegeven e-mailadres een kopie van de ingevulde gegevens. Zodra onze ledenadministratie je aanmelding heeft verwerkt, ontvang je de bevestiging

Heb je liever een papieren aanmeldformulier dat je per post kan verzenden? Neem dan even contact op met onze ledenadministratie via 085 - 89 00 410.