10 maart 2022

AanvullingsPensioen kan worden opgezegd met terugwerkende kracht

De premie voor de ANW-hiaatverzekering van ASR, het zogeheten ANW AanvullingsPensioen, is op 1 januari van dit jaar omhoog gegaan. Hierdoor moet je je als lid buigen over de premiekosten in relatie tot de verzekerde risico’s. Je hebt de mogelijkheid om de verzekering met terugwerkende kracht op te zeggen. Dit kan uiterlijk tot en met 31 maart 2022.

Om het AanvullingsPensioen te stoppen, moet je een afstandsverklaring invullen. Ben je een actief dienende militair? Maak dan gebruik van dit formulier. Vul het volledig in en zorg ervoor dat jij en je partner beiden ondertekenen. Lever het vervolgens in bij jouw werkgever via dit e-mailadres: dc-hr@mindef.nl. Ben je UGM’er? Dan dien je gebruik te maken van dit formulier. Ook dit moet compleet zijn ingevuld en door jou en je partner zijn ondertekend. Uiteindelijk lever je het formulier als UGM’er in bij pensioenfonds ABP, afdeling BRD, via e-mailadres: brdugm@abp.nl.

ASR in de cc
Stuur je het in vóór 1 april 2022, dan wordt alles met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 verwerkt. De binnenkomende afstandsverklaringen vanaf deze datum worden volgens de voorwaarden van de nieuwe offerte stopgezet per 1 januari 2023. Ons advies tenslotte: neem ASR bij het mailen van de afstandsverklaring mee in de cc om de datum van 31 maart 2022 te borgen. Dit is het e-mailadres van ASR: mijnpensioen@asr.nl.

Meer over:
Pensioen