4 februari 2022

AFMP-belastingservice 2022: aangifte 2021

In een door de coronacrisis digitaal en telefonisch verlopen belastingseizoen 2021 heeft de AFMP-belastingservice veel leden kunnen helpen. Als lid van de AFMP kun je ook dit seizoen terugvallen op deze gratis belastingservice. Onze belastingdeskundigen helpen jou met het invullen van je jaarlijkse belastingaangiften en toeslagen.

Je kunt sinds medio deze maand via deze website een afspraak maken om jouw belastingaangifte over 2021 te laten verzorgen door een van de 4000 deskundige vrijwilligers. Zoek een invullocatie bij jou in de buurt en klik op het blauwe icoon ‘afspraak maken’. Wil je telefonisch een afspraak maken? Geef dan aan dat je lid van onze bond lid bent. Mogelijk moet dan het lidnummer worden gecontroleerd. Let op: de aangifte kan alleen worden verzorgd als je een machtigingscode over het desbetreffende aangiftejaar hebt.

Voor speciale aangiften, zoals bij een overlijden of het wijzigingen van een hypotheek, en/of problemen, kun je terecht bij de AFMP-commissie Belasting. Deze commissie is bereikbaar via e-mail of telefoon (06-53526079/085-9023967). Als het fysieke invullen uiteindelijk niet doorgaat, dan kun je eveneens met een van deze nummers bellen voor een telefonische afspraak.

Buitenland
Woon of werk je in het buitenland? Ook dan kan de AFMP-belastingservice je helpen bij het invullen van het aangifteformulier. Belangrijk is om je hiervoor wel op tijd aan te melden.

Vul je zelf je aangifte in? Denk dan aan de gewijzigde regeling rond de loonheffingskorting. Verder worden het belastingtarief over de AOW en eventuele inkomsten in bijvoorbeeld Duitsland vastgesteld op basis van het wereldinkomen. Dat betekent niet dat je dubbel belasting betaalt.

De West en andere locaties: Bert Weeren (bweeren@afmp.nl)
Bronbeek: d.t.v. Cdt. Bronbeek
Münster: Bert Weeren (bweeren@afmp.nl)
Seedorf en omgeving: Theo Vonk (teetvonk@hotmail.com)
Blomberg en omgeving: Jan Stadman (afmp-pa-blomberg@vollbio.de)
Ramstein en omgeving: Hans Rombouts (hansrombouts@telenet.be)

Machtigingscode (wachtwoord voor buitenland)
De AFMP-belastingservice kan je alleen helpen als je de machtigingscode (gebruikersnaam en wachtwoord voor het buitenland) meeneemt die je hebt gekregen van de Belastingdienst/DIGID. Leden die hun aangifte over 2021 hebben gedaan via de Belastingservice van de FNV krijgen de machtigingscode eind januari/begin februari 2022 automatisch van de Belastingdienst. Ontvang je deze code niet of heb je je aangifte 2021 niet door de Belastingservice van de FNV laten invullen? Dan moet je de machtigingscode aanvragen bij de Belastingdienst/DIGID. Voor het buitenland moet je tijdig een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen.

Als je hulp wenst bij het aanvragen van toeslagen, dan moet je ook een machtigingscode (toeslagen) aanvragen. Beveiliging: als je de aangifte verzorgt met je DigiD, wordt mogelijk nu al gevraagd om de SMS-authenticatie te gebruiken. IE 11, de oude Microsoftbrowser, zal overigens niet meer werken.

Machtigingscode
Via deze link kun je een machtigingscode inkomstenbelasting en/of toeslagen aanvragen voor jezelf en je partner.

Meer over:
Belasting