6 maart 2020

Blind Vertrouwen: Speciaal verhaal over special forces

Vier maanden lang verstoort de uit mariniers en commando’s samengestelde Taskforce Viper de Opposing Militant Forces (OMF), a.k.a. de Taliban vanuit de Nederlandse ISAF-basis, Kamp Holland. Het boek Blind Vertrouwen vormt een geslaagde coproductie van ex-MARSOF operator Koen Postma en schrijfster Maaike van Poelje.

Het biedt een bijzondere kijk op de inzet en de werkwijze van Nederlandse special forces. Blind Vertrouwen vertelt het verhaal van de vijfde en laatste aaneengesloten Taskforce Viper. Het speelt zich af in het hart van de Afghaanse provincie Uruzgan. Dit verhaal kan door niemand beter worden beschreven dan Koen Postma. Hij heeft dit uitzonderlijke werk namelijk zelf verricht. Koen Postma heeft inmiddels een heel nieuw leven opgebouwd met vrienden en collega’s voor wie zijn voormalige werk als SF-operator tot voor kort volledig onbekend was. Zij hingen aan zijn lippen toen hij uit de school klapte over zijn avonturen in Afghanistan. Hun niet aflatende nieuwsgierigheid naar deze avonturen triggerde bij hem het idee om hier meer mee te doen. Zijn boek Blind Vertrouwen is hiervan het resultaat. Samen met zijn voormalige teamleden van Viper 5-4 en schrijfster Maaike van Poelje zette hij dit zeer lezenswaardige verhaal op papier.

Weggeefexemplaren
Lees in de op 21 maart verschijnende uitgave van OpLinie de volledige recensie van het boek Blind Vertrouwen en ontdek hoe je kans maakt op een van de drie weggeefexemplaren!