24 november 2021

Boostercampagne van start binnen Defensie

Defensie start donderdag met de eerste boostervaccinatie van zorgmedewerkers van het Centraal Militair Hospitaal (CMH). Hiermee wordt binnen Defensie de boostercampagne ingeluid, waarbij diverse zorgbedrijven zoals MGLC, EGB en CMH zijn betrokken. Het belangrijkste doel van de campagne is om iedereen die een boostervaccinatie wil zo snel mogelijk te vaccineren. De boostervaccinatie is niet verplicht. Alleen bij operationele inzet die onder de Tijdelijke Regeling Verplichte Vaccinatie COVID-19 valt, is sprake van een verplichting.

Na de zorgmedewerkers, kunnen zestigplussers een boostervaccinatie krijgen. In december zijn de operationele eenheden aan de beurt, die zich voor hun inzet moeten laten vaccineren in het kader van de TRVV. Zij worden gevolgd door de overige militairen. Zodra een doelgroep of eenheid aan de beurt is voor een boostervaccinatie, communiceert Defensie dit via de commandanten en het EGB. Het heeft geen zin om contact te leggen met de gezondheidscentra van het EGB voor een booster als je hiervoor nog niet in aanmerking komt. Het voor Defensie gebruikte vaccin is Pfizer. Dit vaccin is goed te combineren met een eventueel ander vaccin waarmee je eerder bent gevaccineerd.

Registratie
Het EGB registreert de boostervaccinatie in het digitale patiëntendossier. Je kunt dan zelf in Mijn MGZ aangeven of de vaccinatie met het RIVM mag worden gedeeld. Als je al toestemming hebt gegeven bij de eerdere vaccinaties, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Je kunt op dezelfde site je toestemming intrekken. Als je geen toestemming geeft, volgt er geen QR-code in de CoronaCheck- app.