27 augustus 2018

FNV voert actie voor een beter pensioenstelsel

Op 8 september demonstreren FNV-leden in Amsterdam voor een beter pensioenstelsel. AFMP-leden kunnen zich hierbij aansluiten. In een welvarend land als Nederland moet iedereen op tijd kunnen stoppen met werken en kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Daar strijdt de FNV al jaren voor. Toch staat ons pensioen opnieuw onder druk.

Vóór Prinsjesdag moet het kabinet kiezen: geld vrijmaken voor een eerlijk pensioen, of de strijd aangaan met vakbonden, werknemers en gepensioneerden. Onze eisen zijn heel simpel: wij willen dat iedereen op tijd kan stoppen met werken, en dan kan rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Concreet betekent dat:

  1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 en schrap de fiscale boete op eerder stoppen
  2. Regel indexatie voor elke generatie
  3. Bied een pensioen voor iedereen, ook flexkrachten en ZZP-ers

De FNV wil een vuist maken. De vakcentrale accepteert geen verslechteringen. Maar dat komt niet vanzelf goed. Daarom wil de FNV met deze demonstratie een signaal afgeven aan het Kabinet. Deelnemers lopen 8 september vanaf het Beursplein een korte route door het centrum van Amsterdam. De AFMP steunt deze actie. AFMP-leden die zich aanmelden via FNV.nl en met de trein komen, krijgen hun kaartje vergoed. Andere kosten voor openbaar vervoer vergoeden we helaas niet.

Programma
12:00 uur Opening door Algemeen Bestuur FNV op Beursplein Amsterdam
12:10 - 12:40 Podiumprogramma met verhalen en politici
12:40 - 13:00 Opstellen
13:00 - 13:45 Mars door Amsterdam
13:45 - 14:00 Terugkomst en afsluiting

Meer over:
Pensioen