13 april 2021

Patrick Scheepers: ‘AFMP legt vinger op zere plek’

In een interview, dat op 3 april in OpLinie verscheen, gaat het 48-jarige lid én kaderlid van de AFMP Patrick Scheepers in op de meerwaarde van zijn lidmaatschap. Je kunt dit interview met de gedreven productiecoördinator en leidinggevende van de eenheid Wapentechniek en mechanische systemen van het 981 squadron bij Vliegbasis Woensdrecht nu ook lezen op onze website. “De belangen van militairen en burgerpersoneel staan altijd voorop in het overleg met Defensie.”

Hoe lang werk je al op Vliegbasis Woensdrecht?
"Na mijn diensttijd bij de Luchtmacht ging ik in 1996 aan de slag als vliegtuigmonteur in Woensdrecht. In de loop der jaren heb ik me verder ontwikkeld in mijn werk. Ik doorliep diverse afdelingen, leerde de bedrijfsvoering van de Luchtmacht kennen en netwerkte veel. In 2020 werd ik productiecoördinator en leidinggevende van de eenheid Wapentechniek en mechanische systemen van het 981 Squadron."

Wat spreekt jou vooral aan bij de Luchtmacht?
"Ik ben de Luchtmacht erkentelijk dat ik als burgermedewerker zoveel kansen heb gekregen. De vliegtuigtechniek en specifiek de F16 interesseren mij erg. Het strikte karakter van de Luchtmacht spreekt mij bovendien aan. Bij de Luchtmacht knutsel je niet zomaar iets in elkaar, daarvoor is discipline nodig. Mijn doel is altijd om binnen de marges van de wet en de luchtvaartwetgeving de gereedschappen voor de operationele uitvoering te optimaliseren."

Sinds wanneer ben je (kader)lid?
"Na jaren lid te zijn geweest van de FNV, sloot ik me in 2016 als lid aan bij de AFMP. Ron Segers vroeg mij als sectorhoofd Luchtmacht direct om kaderlid te worden. Ik zei ja op zijn vraag, omdat ik graag mensen vertegenwoordig en opkom voor ‘de zwakkeren’ in onze samenleving. Als kaderlid vertegenwoordig ik met plezier de belangen van de mensen op de werkvloer. Ik wil altijd het beste bereiken voor zowel de individuele militair of burger als voor de organisatie waarin hij of zij werkt."

Wat is de meerwaarde van onze bond?
"De AFMP heeft specifieke kennis en kunde in huis, die haar in staat stellen om de vinger op de zere plek te leggen als het gaat om de belangen van militairen en burgerpersoneel. Hun belangen staan altijd voorop in het overleg met Defensie."

Wil je ook lid worden van de AFMP? Sluit je dan aan via deze link.

Meer over:
Vereniging