30 oktober 2020

Rechtszaak over opslagpremie militaire pensioenen gestart

Na een uitgebreid voortraject heeft de rechter zich de afgelopen week voor het eerst gebogen over de zaak rond de opslagpremie voor militaire pensioenen. Het betrof een zogenoemde ‘comparitie van partijen’, waarin de rechter de partijen mondeling heeft gehoord en verzocht om aanvullende informatie. Het ingewikkelde proces zal zeker tot in de loop van volgend jaar duren.

In 2018 publiceerde de AFMP al over dit onderwerp, toen wij signalen krijgen via onder meer Facebook en andere social media-kanalen dat militairen mogelijk teveel pensioenpremie zouden hebben betaald. Het gaat om een sinds 2004 verschuldigde opslagpremie. Burgers gingen destijds over naar een middelloonstelsel en militairen bleven in het eindloonstelsel. Lees hier een artikel hierover uit juli 2018. Een maand later berichtten wij in dit artikel dat een in pensioenrecht gespecialiseerde advocaat was ingeschakeld om te beoordelen of het terecht is dat militairen jarenlang een opslag- of koppelpremie voor hun ouderdomspensioen hebben moeten betalen.

Juist uitgevoerd?
Ondanks het feit dat wij niet zeker waren van de haalbaarheid van deze zaak, heeft de AFMP zich aangesloten bij de procedure die op aanraden van de advocaat gestart kon worden. Niet alleen financieel, maar ook door één van onze leden te laten toevoegen aan de procedure. Wij vinden het belangrijk dat beoordeeld wordt of de afspraken rond de opslagpremie juist zijn uitgevoerd of niet.
Tevens heeft de AFMP haar leden opgeroepen zich te melden voor een stuitingsbrief om de verjaring van een eventuele vordering te voorkomen. Iedereen die zich toen bij ons heeft aangemeld of zelf een stuitingsbrief heeft verzonden, kan het proces dus rustig afwachten. Heeft u dit nog niet gedaan? Meld je dan vóór 15 november bij ons via: info@afmp.nl.

Meer over:
Pensioen