29 maart 2022

Rowan van Nes: 'De AFMP is een lichtpunt voor mij'

Rowan van Nes was tot voor kort beveiliger bij de DBBO. Op 22 februari moest hij deze baan vaarwel zeggen, nadat hij enkele jaren terug een frozen shoulder opliep bij een werkongeval. De inmiddels thuis zittende burgermedewerker is blij met de hulp die hij de afgelopen tijd kreeg van Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel van de AFMP. Met weemoed vertelt Rowan als AFMP-lid over zijn laatste baan; met dankbaarheid spreekt hij over deze hulp.

Wat was jouw laatste werk?
Als beveiligingsmedewerker hield ik me bezig met het beveiligen en bewaken van kampen, kazernes, gebouwen en objecten. Een van de meest onvergetelijke dingen die ik in dit werk meemaakte, was dat ik samen met collega’s de beveiliging mocht verzorgen, toen in 2014 de lichamen van de MH17-ramp weer in Nederland landden. Het bijzondere aan deze momenten is dat je van een crisis iets gedenkwaardigs kunt maken. Sowieso vond ik het bijzonder om me in mijn werk te richten op de beveiliging van staatsobjecten en -belangen.

Vanaf welk jaar ben je AFMP-lid?
Ik was eerder al eens lid van een andere bond. Nadat ik als militair overstapte naar een burgerfunctie, sloot ik me in 2020 aan bij de AFMP. Omdat me in mijn werk nog nooit iets was overkomen, was ik eerlijk gezegd een ‘beetje vergeten’ wat een vakbond voor me kon betekenen. Enkele jaren terug liep ik echter een frozen shoulder op na een ongeval op mijn werk en kwam ik thuis te zitten. Vanaf dat moment kreeg ik veel waardevolle hulp en adviezen van Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel bij de AFMP.

Wat kon Arjen voor je betekenen?
Als ‘simpele PAX’ ben ik niet onderlegd op het gebied van arbeidsrecht en juridische zaken. Daarom is het fijn dat ik hiervoor kan terugvallen op de hulp en ervaring van Arjen, die me de afgelopen maanden goed heeft geadviseerd en bezwaarschriften aan Defensie voor me heeft opgesteld toen ik te maken kreeg met het WIA-traject. Ik hoef Arjen nu maar te bellen en hij staat voor me klaar.

Met welk gevoel kijk je vooruit naar je werktoekomst?

Omdat ik niet weet hoe het met mijn blessure zal aflopen en omdat nog een en ander loopt met Defensie, blijft mijn toekomst onzeker. De AFMP is een lichtpunt in deze moeilijke tijd voor mij. Gelukkig kan ik ook de komende tijd vertrouwen op jullie professionele hulp.

Dit interview is gepubliceerd op de achterpagina van de op 25 maart verschenen editie van ons ledenmagazine OpLinie. 

Meer over:
Vereniging