16 december 2022

Ruud Bergsma benoemd tot nieuwe AFMP-voorzitter

Tijdens de 47e Bondsvergadering in Berghotel Amersfoort afgelopen donderdag is de 56-jarige Ruud Bergsma met een meerderheid van stemmen benoemd als nieuwe AFMP-voorzitter. Na zijn benoeming ontving Ruud een bos bloemen uit handen van René Schilperoort, vicevoorzitter en onderhandelaar namens de AFMP. Appie Traanman werd benoemd tot lid van het Algemeen Bestuur.

In zijn speech vlak na zijn benoeming zei Ruud er veel zin in te hebben om de handschoen als nieuwe voorzitter van de AFMP te gaan oppakken.
“Het mooie aan de AFMP is dat wij als bond losstaan van Defensie, ons daarom vrij kunnen bewegen en zo kunnen opkomen voor de rechtspositie van onze leden,” zo benadrukte Ruud, die zelf 32 jaar terug al lid werd van onze bond. “Ik ben blij dat ik hierin als voorzitter een rol mag spelen. Dit kan ik echter niet alleen, maar moeten we met elkaar doen. Ik vind het belangrijk om als AFMP meer zichtbaar te zijn, zowel binnen als buiten Defensie. De komende tijd hoop ik wat dat betreft dat de AFMP de kans krijgt om zijn gezicht in de media te laten zien.”
Aan het slot van zijn speech ontvouwde hij een belangrijke ambitie. “Ik zou graag zien dat de AFMP de komende jaren gaat groeien en weer de grootste defensiebond van Nederland wordt.”

In een uitgebreid interview in de aanstaande zaterdag verschijnende editie van OpLinie gaat Ruud verder in op zijn belangrijkste ambities als nieuwe AFMP-voorzitter. Deze editie kun je vanaf morgen ook lezen via onze website en onze ledenapp.

Meer over:
Vereniging