7 maart 2019

Stop de sluipmoord op onze pensioenen!

Het kabinet Rutte III weigert de juiste maatregelen te nemen om ons pensioenstelsel (weer) sociaal en rechtvaardig te maken. Vind jij dat ook een verkeerde en riskante keuze? Kom dan op maandag 18 maart naar Den Haag om dat duidelijk te maken. Meld je vandaag nog aan voor het pensioenprotest en de pensioencursus van de veiligheidsbonden die die dag op het Malieveld plaatsvinden.

Al tien jaar is de politiek bezig ons pensioenstelsel langzaam maar zeker uit te hollen. En dat is zonde, want het is een financieel gezond stelsel en ook nog eens gebaseerd op een verstandig ideaal: solidariteit tussen jong en oud en arm en rijk.

Bewuste politieke keuze
Het verzieken van onze pensioenvoorzieningen is een bewuste politieke keuze. Op korte termijn is het belangrijkste doel het verlagen van de pensioenpremie die werkgevers – waaronder de overheid – ieder jaar moeten betalen. Als ons collectieve pensioenstelsel op den duur het loodje legt, dan zullen bepaalde politieke partijen daar niet rouwig om zijn. Dan wordt ieder individu weer helemaal zelf verantwoordelijk voor de opbouw van zijn of haar pensioenkapitaal – en dus voor het moment waarop je kunt stoppen met werken. Ook voor defensiemedewerkers is de afbraak van ons pensioen geen aantrekkelijk perspectief!

Al flink wat schade
De AFMP is dan ook al jaren in verzet tegen de politieke sluipmoord op het pensioenstelsel. Dat heeft helaas niet kunnen voorkomen dat er al flink wat schade is toegebracht aan de koopkracht van de pensioenuitkeringen (tien procent omlaag) en de mogelijkheden om vroegpensioen op te bouwen (fiscaal afgeknepen). De verplichte RVU-boete, die Defensie zo’n 175 miljoen per jaar kost, bestaat nog steeds.

Op maandag 18 maart komt de Nederlandse vakbeweging in actie om de politiek duidelijk te maken dat ons sociale pensioenstelsel niet langer verziekt maar juist versterkt moet worden. Wij zijn daar met bijna alle defensievakbonden bij. Wij eisen

  • Koopkrachtbehoud pensioen
  • Bevriezen AOW-gerechtigde leeftijd op 66
  • Stoppen fiscale boete voor UKW-ers
  • Deze onderwerpen komen ook in de pensioencursus aan bod

De defensiebonden zetten die eisen kracht bij door met andere bonden voor veiligheidswerkers (brandweer, politie) een gezamenlijke pensioencursus te houden gevolgd door een demonstratie , vanaf 12.00 uur ’s middags op het Malieveld in Den Haag.

Kies jij ook voor een Nederland met een sociaal pensioenstelsel?
Dan mag je op 18 maart niet ontbreken in Den Haag!

Kom die dag naar het politieke centrum van Nederland om het kabinet en de volksvertegenwoordigers te laten zien waar jij voor staat, waar wij samen voor staan! Je kunt daarvoor verlof aanvragen, wij geven je een gratis treinkaartje heen en terug. Wij zorgen tijdens deze nu al historische protestdag voor voldoende natjes en droogjes.

Meld je vandaag nog aan VIA DEZE LINK!

KLIK HIER voor de flyer waarin we het defensiepersoneel oproepen mee te doen aan de pensioenbijeenkomst op 18 maart. Verspreid hem zoveel mogelijk onder je collega’s.

Graag tot ziens in Den Haag!

Meer over:
Pensioen