7 juli 2016

Twee Nederlandse militairen omgekomen bij oefening in Mali

Bij een tragisch ongeval tijdens een missie in Mali zijn op 6 juli de Nederlandse militairen korporaal Kevin Roggeveld (24) en sergeant Henry Hoving (29) om het leven gekomen en is een militair zwaargewond geraakt.

De twee mannen van de 13e Infanteriebataljon van de Luchtmobiele Brigade in Assen verloren het leven tijdens een oefening met een 60mm mortier. De AFMP vindt dat spoedig een gedegen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval moet plaatsvinden, alleen al om te voorkomen dat er opnieuw slachtoffers vallen.

De AFMP wil de nabestaanden condoleren met het zware verlies en wenst hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Ook hopen we dat de zwaargewonde militair spoedig herstelt. Verder gaan onze gedachten uit naar de collega’s in het missiegebied.

UPDATE:

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek begonnen naar het dodelijke mortiergranaatongeluk. Na het ongeluk reisde een onderzoeker van de onderzoeksraad naar Mali. Op basis van zijn bevindingen is nu besloten dat er een onderzoek moet komen. Dat zal zich richten op de oorzaak van het ongeluk, de achterliggende factoren en de (medische) hulpverlening aan de militairen, zegt de raad.

Foto: Defensie.