17 mei 2018

Werkbezoek bij het KCT

Onlangs bracht AFMP-sectorhoofd Elze Mulder (derde van rechts) een werkbezoek aan het Korps Commandotroepen, op uitnodiging van de commandant KCT en de MC. Samen met vertegenwoordigers van de andere vakbonden liet hij zich informeren over de lopende zaken en behoeftes binnen het KCT.

“Ik ga graag op werkbezoek bij de verschillende Landmachtonderdelen. Zo blijf je in contact met je leden, een must voor mijn functie. Door in gesprek te gaan krijg je duidelijk inzicht in wat er allemaal leeft op de werkvloer en waar men tegen aan loopt”, zo vertelt Elze. “Vooral in aanloop naar veranderingen, zoals reorganisaties, geven deze bezoeken een helder beeld van de problematiek en kun je ook kijken hoe je elkaar in het proces kunt versterken.”

Uit de nieuwe Defensienota vloeien voor de CLAS projecten voort die ook voor het KCT positieve gevolgen kunnen hebben. Mogelijk zal de huidige ontwikkeling zelfs resulteren in een organisatorische uitbreiding van het Korps. Dit zal altijd gebeuren in nauwe samenwerking met de vakbonden. Daarom zijn deze werkbezoeken belangrijk in aanloop naar belangrijke veranderingen.

Volgens commandant KCT kolonel Jelte Groen bevestigen de recente OVV-rapporten met betrekking tot de ongevallen in Mali en Ossendrecht wederom het nut en belang van een MC, waarbij onderwerpen als arbeidsvoorwaarden, personeelsbeleid, veiligheid, gezondheid, welzijn, woon-, werk- en leefklimaat én (re)organisatie(s) binnen de eenheid bespreekbaar worden gemaakt.

Elze was tevreden over het bezoek. “Het was een leerzame dag en ik ben onder de indruk van de loyale bevlogen KCT-collega’s. We hebben enkele duidelijke presentaties gehad en samen met de verschillende gesprekken is de problematiek goed duidelijk geworden. Het lijkt mij goed om in een vervolgtraject afspraken te maken hoe de bonden, het KCT en de MC elkaar daarbij kunnen ondersteunen.”

Dit bezoek was op initiatief van de MC maar ze vinden ook vaak plaatst op eigen initiatief. Wil je ook dat de AFMP een kijkje komt nemen op jouw Landmachtonderdeel of werkplek? Laat het dan weten aan ons sectorhoofd Elze Mulder.