13 februari 2014

Actie (januari 2013): gevolgen WUL niet geaccepteerd

De Centrales van Overheidspersoneel roepen alle defensiemedewerkers op de brief die zij hebben ontvangen vanwege de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) retour te sturen naar de Minister van Defensie. De werkgever moet namelijk een massaal afgegeven signaal ontvangen dat deze roof uit de portemonnee van de defensiemedewerker onacceptabel is. (Nota bene: Deze actie is 17 januari 2013 aangekondigd en is niet meer courant).

De Centrales van Overheidspersoneel en het Ministerie van Defensie hebben de vrijdag voor de Kerst geen overeenstemming kunnen bereiken over reparatie van de effecten voor militairen van de WUL. Defensie heeft alle militairen hierover door middel van een persoonlijk bericht geïnformeerd. Het onvoldoende compenseren van deze effecten was voor de bonden aanleiding het overleg op te schorten in afwachting van een beter voorstel.

In de voorbije weken zijn er een aantal ontwikkelingen geweest - zo zijn er vragen gesteld in de Tweede Kamer – maar een oplossing ligt nog mijlen ver weg. Als gezamenlijke defensiebonden vinden wij dat er een duidelijk signaal afgegeven moet worden dat het zo niet (langer) kan.

Wij roepen dan ook alle militairen op om de brief die zij ontvangen hebben retour te sturen naar de minister – al dan niet met doorhalen van de eigen naam – en te voorzien van de woorden: WORDT NIET GEACCEPTEERD!

Het retouradres:
Het Ministerie van Defensie
t.a.v. de Secretaris-Generaal
Plein 4
2511 CR Den Haag

Mocht u niet meer in het bezit zijn van de brief en/of de envelop dan kunt u het volgende doen.
Download hieronder de brief:

In dit geval kunt u gebruik maken van het antwoordnummer van het Ministerie van Defensie:

Het antwoordnummer:
Ministerie van Defensie
t.a.v. de Secretaris-Generaal
Antwoordnummer 35
2501 XA Den Haag

De Centrales van Overheidspersoneel zijn op dit moment nader aan het onderzoeken welke acties of juridische stappen zij nog meer kunnen ondernemen. Eén en ander is mede afhankelijk van de beantwoording van de WUL-vragen van de vaste kamercommissie voor Defensie (VKC). De antwoorden op de vragen worden maandag 21
januari verwacht. De Vaste Kamercommissie van Defensie vergadert woensdag 23
januari met de minister over het WUL-dossier.