Wat doet de AFMP voor jou?

De AFMP spant zich voortdurend in om de arbeidsvoorwaarden voor haar leden te verbeteren. Hierbij kun je niet alleen denken aan loon en vergoedingen, maar bijvoorbeeld ook aan loopbaankansen, opleidingen, verlof, werktijden en veiligheid. Wij zetten ons eveneens in voor zaken die belangrijk zijn ná een loopbaan bij Defensie, zoals pensioen, UGM, uitkeringen en voorzieningen.

De AFMP en AVW

Rechtspositie voor militairen

De rechtspositie voor militairen vind je niet in één overzichtelijk cao-boekje. Je moet daarvoor speuren in de vele regelingen die staan in de zogenoemde MP-bundels. Door de enorme hoeveelheid is het vaak lastig om de juiste informatie te achterhalen. Daarom bieden wij je een overzicht van de meest gezochte regelingen en onderwerpen. Neem contact met ons op als jouw onderwerp er niet bij staat of als de regeling onduidelijk is. Dan zoeken wij dit voor je uit.

Naar mijn rechtspositie

Rechtspositie voor burgermedewerkers

Burgermedewerkers hebben een andere rechtspositie dan militairen. De overeenkomst is dat ook burgermedewerkers vaak flink moeten zoeken naar de juiste informatie in de vele regelingen die voor hen op de MP-bundels staan. Met een overzicht van de meest gezochte burgerregelingen en onderwerpen bieden wij jou de helpende hand. Neem contact met ons op als je burgermedewerker bij Defensie bent en er ondanks dit overzicht niet uitkomt. Dan zoeken wij met je mee.

Naar mijn rechtspositie

Rechtspositie voor na de dienst

Ook na jouw loopbaan werkt de rechtspositie van Defensie nog door. Denk daarbij als postactieve defensiemedewerker niet alleen aan je pensioen, maar ook aan andere regelingen die afhankelijk zijn van jouw soort ontslag, Sommigen verlaten Defensie immers op eigen verzoek, anderen stoppen door een contracteinde, ontslagleeftijd, reorganisatie of ziekte met hun werk. Wij bieden een overzicht van de meest gezochte regelingen voor na de dienst, zowel voor oud-militairen als voor oud-burgermedewerkers. Neem contact met ons op als je specifieke regelingen of situaties mist.

Naar mijn rechtspositie