27 januari 2023

AFMP boos over steun FNV-bestuurslid aan blokkade A12

De AFMP is verbolgen over de mededeling dat een bestuurslid van de FNV a.s. zaterdag namens de vakbond deelneemt aan een demonstratie, waarbij de A12 zal worden geblokkeerd. Zo’n blokkade kan gevaarlijk en strafbaar zijn.

De AFMP heeft haar ongenoegen natuurlijk al rechtstreeks overgebracht aan FNV-voorzitter Tuur Elzinga en aan het betrokken bestuurslid van de FNV. Het eerdere bericht op de website van deze vakbond is naar aanleiding hiervan verwijderd. De FNV buigt zich op dit moment nog over de vraag hoe om te gaan met de ontstane situatie.

Strafbare feiten

De AFMP keurt het plegen van strafbare feiten nadrukkelijk af. We beseffen dat de grenzen rond demonstraties minder zwartwit zijn en dat ook mogen zijn. Gezien de eerdere veroordelingen moet het naar onze mening echter volkomen duidelijk zijn dat het blokkeren van snelwegen deze grenzen overschrijdt. We verwachten hoe dan ook dat wordt gerespecteerd dat diegenen die kunnen worden betrokken bij de handhaving van de openbare orde en veiligheid, onder wie mogelijk leden van de AFMP, hun werk naar behoren kunnen uitoefenen. 

Meer over:
Vereniging