28 mei 2024

AFMP: ‘Marine scheert alle BBQ-zaken over één kam’

Verschillende bij de Marine werkzame leden kwamen inmiddels bij de AFMP op het net, omdat zij in het verleden met hun persoonlijke opleidingsbudget een barbecueworkshop volgden en/of een barbecue hebben aangeschaft. Zij ontvingen een voorgenomen ambtsbericht. Daarnaast vernam een groot deel van de betrokkenen dat er een overplaatsing aan zit te komen en dat zij de komende jaren niet zullen worden bevorderd. Als AFMP zijn wij niet te spreken over het feit dat alle barbecuezaken over één kam worden geschoren.

Bovendien vinden wij het erg kwalijk dat de Marine belangrijke besluiten, zoals de overplaatsing naar een andere functie en/of werkplek, mondeling communiceert en betrokkenen niet wijst op de mogelijkheid van rechtsbescherming. Hoewel zij zelf spreekt van ordemaatregelen, heeft het er naar onze overtuiging alle schijn van dat het feitelijk gaat om aanvullende strafmaatregelen.

Juridische bijstand

Ben jij als AFMP-lid geconfronteerd met een besluit van de Marine en wil jij dit aanvechten? Dan kunnen wij jou natuurlijk juridisch bijstaan. Neem hiervoor contact met ons op via dit e-mailadres. Bovendien zal Ruud Bergsma als AFMP-voorzitter de ontstane situatie(s) aankaarten bij de Marine. Uiteraard houden we je van alle ontwikkelingen op de hoogte via onze website en ledenapp.

Meer over:
Marine