4 december 2020

AFMP zoekt energieke en doortastende nieuwe voorzitter

De AFMP is een sterke vakbond voor militairen, burgers en postactieve defensiemedewerkers. De AFMP is lid van de FNV en FNV Veiligheid, het samenwerkingsverband van de AFMP en de Marechausseevereniging. De werkorganisatie is ondergebracht bij FNV Veiligheid.

Wegens het vertrek van de huidige voorzitter is de AFMP per 1 april 2021 op zoek naar een nieuwe voorzitter. De AFMP kent een collegiale bestuursvorm, waarin bestuursleden verschillende rollen vervullen. Als voorzitter maak je deel uit van het dagelijks en algemeen bestuur. Je bent in deze uitdagende rol onder meer het gezicht naar buiten toe en betrokken bij het overleg met Defensie. Samen met de andere bestuurders bepaal je in goed overleg met de verenigingsorganen de koers van de vereniging.

Wie zoeken we als voorzitter?
We zoeken een sociaal vaardige, doortastende en toegankelijke voorzitter, die zowel binnen als buiten de vereniging als boegbeeld fungeert en overwicht en kracht uitstraalt. Je bent in staat om te luisteren en verbindingen te leggen. Je kunt je prima verplaatsen in wat de leden bezighoudt en bent in staat om hun signalen om te zetten in gerichte acties. Als voorzitter ben je je bewust van de maatschappelijke, politieke en sociaaleconomische ontwikkelingen en de invloed hiervan op de defensieorganisatie. Je hebt gevoel voor de verhoudingen binnen en buiten de vereniging en weet een actieve rol te vervullen binnen de politieke arena en de vakbeweging.

Je beschikt minimaal over een hbo-diploma of een vergelijkbaar werk- en denkniveau. Ruime bestuurlijke ervaring is een must en het is een pre als je actief (geweest) bent binnen onze vereniging. Affiniteit met het bijzondere beroep van de militair en de specifieke positie van burgermedewerkers in de defensieorganisatie is essentieel; bij voorkeur ben je afkomstig uit de defensieorganisatie.

Natuurlijk moet je als voorzitter in staat zijn om je zowel mondeling als op papier goed en duidelijk uit te drukken. Je onderschrijft het belang van de (social) media om 24/7 met leden te communiceren en de AFMP zo op de kaart te zetten. Indien nodig ben je bereid om je op dit vlak verder te bekwamen. Je hebt een flexibele werkhouding en geen 9-tot-5-mentaliteit. Als voorzitter werk je namelijk ook wel eens in de avonduren of in het weekend, maar er moet uiteraard wel een goede balans tussen werk en privé zijn.

Wat bieden we?
De functie van voorzitter is een gekozen functie. Je wordt benoemd voor de duur van vier jaar en krijgt na je benoeming een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met FNV Veiligheid. Qua arbeidsvoorwaarden val je onder de cao FNV Organisaties. Conform deze cao bedraagt het salaris op 1 april 2021 afhankelijk van achtergrond en ervaring minimaal € 6.033 en maximaal € 8.117 bruto per maand, exclusief 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor de positie van AFMP-voorzitter stuur dan vóór 9 januari 2021 een brief met je motivatie en CV naar Pauline de Casparis (secretaris@afmp.nl). Via dit mailadres kun je ook een beschrijving opvragen van de procedure die je moet doorlopen om als voorzitter te kunnen worden benoemd. Voor informatie over de inhoud van de functie en/of de procedure kun je zowel per mail als telefonisch (0648525132) bij Pauline terecht.