17 oktober 2017

AOW-gat: geen paniek! Moet u nu wel/geen actie ondernemen?

De AFMP krijgt veel vragen binnen van UGM-ers die willen weten of ze nu wel of geen actie moeten ondernemen tegen het AOW-gat. Defensiebonden communiceren daar verschillend over en op social media doen de wildste geruchten de ronde. Paniek is echter niet nodig. De AFMP komt uiteraard op voor ieders belang in deze zaak. Nu massaal verzoeken of bezwaren indienen heeft daarbij geen juridische meerwaarde. Individueel maatwerk blijft onze aanpak.

UPDATE: na de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep op 1 juni 2017 heeft het geen zin meer om een bezwaar in te dienen.

Direct in bezwaar
Hebt u in de afgelopen 6 weken een UGM-besluit ontvangen en bent u hiertegen nog niet in bezwaar gegaan? Meldt u dan direct bij onze afdeling IBB voor ondersteuning bij de indiening van het bezwaar. Hetzelfde geldt uiteraard voor iedereen die de komende tijd een UGM-besluit ontvangt. Neem direct na ontvangst contact met ons op.

Te laat voor bezwaar? Tijd voor een verzoek
Is uw UGM-besluit ouder dan 6 weken en bent u hiertegen niet in bezwaar gegaan? Bezwaar indienen is dan, vanwege het verlopen van de bezwaartermijn, niet meer mogelijk. Dit betekent uiteraard niet dat u met lege handen staat! U kunt alsnog een verzoek indienen om de UGM door te laten lopen tot aan de AOW-leeftijd. Hieronder leest u wanneer en hoe u dat moet doen.

Is dat verzoek nu al nodig?
Wordt u binnen nu en 3 maanden 65 jaar dan is het inderdaad tijd om nu zo’n verzoek in te dienen. Onze afdeling IBB kan u daarbij prima ondersteunen.

Ligt uw 65e verjaardag verder weg? Dan is een verzoek nu echt nog niet nodig. U kunt gerust de ontwikkelingen rondom het AOW-gat afwachten. We blijven immers strijden voor een collectieve oplossing, zowel via de juridische wegen (zie: http://afmp.nl/rechter-aow-gat-ugm-leeftijdsdiscriminatie) maar zeker ook via beïnvloeding van de politiek (zie: http://afmp.nl/hoorzitting-aow-gat). Onze inzet is en blijft het dichten van het AOW-gat voor het gehele defensiepersoneel.
Mocht er 3 maanden voor uw 65e verjaardag nog geen afdoende collectieve oplossing zijn, dan staat onze afdeling Imdividuele Belangenbehartiging uiteraard ook voor u klaar.

Wij blijven u informeren. Houdt onze website, de OpLinie en de nieuwsbrief in de gaten.

Voor vragen en ondersteuning bij bezwaar of verzoek: de afdeling IB van de AFMP is bereikbaar via ibb@afmp.nl of 085 - 89 00 430.