23 augustus 2019

BOA College: Aan de slag met visserijwetgeving

De Nederlandse BOA Bond zet zich onder andere in voor betere trainingen voor en door BOA’s en andere specialisten in jullie vakgebied. Daarom biedt de BOA Bond cursussen aan in de vorm van gratis ‘BOA Colleges’. Ondersteund door FNV Veiligheid vindt woensdag 11 september het derde BOA College plaats voor BOA’s, politiemensen en marechaussees met het thema ‘Bekwaam aan de slag met de visserijwetgeving voor alle opsporingsambtenaren’.

Alles wat jij moet weten over relevante opsporingsaspecten rond visserijwetgeving

 

Meld je aan!

Met de informatie uit dit BOA College, dat ook voor niet-leden gratis toegankelijk is, ga je zekerder op pad om breed te handhaven in het buitengebied en in de stad. We bieden jou namelijk gratis en vrijblijvend actuele kennis en de mogelijkheid om een ondersteunend netwerk op te bouwen. Daarnaast maken we je wegwijs in de diverse apps en in de wetgeving. Hierdoor wordt handhaving van de regels volgens ons erg gemakkelijk.

Het decor van het BOA College op 11 september wordt gevormd door de zalen Victor en Victoria van FNV Veiligheid op de zesde verdieping van het FNV-hoofdkantoor en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Het adres is Hertogswetering 159 in Utrecht. De gastdocenten tijdens het college zijn:

- Jan Spel, werkzaam als BOA Domein 2 bij Sportvisserij MidWest Nederland en tevens bij de politie als Teamleider te Amsterdam
- Simon Pembele, werkzaam als BOA domein bij Recreatieschap Midden-Nederland en inmiddels in opleiding voor niveau 4 bij de Politieacademie

Gastspreker Simon Pembele

Wist je dat…

- vissen zonder vispas, met verboden middelen en stroperij leidt tot ergernis bij welwillende vissers en onherstelbare schade veroorzaakt aan de diversiteit van het waterleven?

- het controleren van een vispas met een beetje kennis en een app erg gemakkelijk is?

- meerdere gemeenten zoals Amsterdam diervriendelijk beleid voeren en bijvoorbeeld lokaal verbieden om te vissen met een haak met weerhaken en daarvoor jou als BOA aanwijzen om te handhaven?

- een Exameninstelling Toezicht en Handhaving voor BOA’s bij de domeinen 1 en 2 jouw kennis en kunde toetst met een praktijkmodule binnen de PHB?

- naast BOA domein 2 ook de BOA domein 1 en 4, de politieambtenaar en de marechaussee in het werk dagelijks in contact komen met de visserijwetgeving en jouw inzet heel waardevol is?

Bij het FNV-hoofdkantoor kun je met de auto parkeren op het parkeerdek van de FNV en moet je je melden bij de slagboom. Als deze parkeerplek vol is, dan kan worden geparkeerd op parkeerdek P3 boven de McDonald’s. Geef vervolgens bij binnenkomst bij de receptie jouw kenteken door, dan kun je na afloop zo uitrijden. Het FNV-hoofdkantoor is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Leidsche Rijn is het slechts 250 meter wandelen. Leden van de BOA Bond, de NPB, de AFMP en de MARVER kunnen gratis reizen met het openbaar vervoer door een treinkaartje aan te vragen via info@boabond.nl.

Meld je aan!

Gastspreker Jan Spel