6 maart 2017

Boze militairen en burgers voeren actie

Zondagavond 5 maart, voorafgaand aan het lijsttrekkersdebat in Carré, voerde een groep militairen en burgers van alle krijgsmachtdelen een eerste publieksactie. Omhangen met sandwichborden en 'bewapend' met flyers informeerden zij het publiek wat in Carré het debat bezocht.

De boodschap van het personeel was duidelijk en richtte zich zowel op minister Hennis als het Kabinet. Met borden als “Ik heb nóg steeds geen cao”, “Ik werk in een tot op het bot uitgeklede organisatie” en “Minister, is dit uw waardering?” trokken zij de aandacht van het publiek. Nadrukkelijk werd ook opgeroepen om in Defensie te investeren. Op de flyer stond: Van belang is dat er fors geïnvesteerd wordt in de defensieorganisatie, in mensen en in materieel. Van belang is dat dat het Kabinet de financiële afspraken binnen de NAVO nakomt, dat is nu volstrekt niét het geval. Nederland is een free-rider die teert op andere landen. Dit kan niet langer, daar moét verandering in komen. Voor uw en onze veiligheid!

Veel mensen hadden aandacht voor de boodschap van het defensiepersoneel. Ook van de in grote getalen aanwezige politieagenten ontving het defensiepersoneel veel sympathie.

Meer acties
Dit is een eerste actie in een rij van verrassingsacties waarbij defensiepersoneel laat zien dat zij het huidige beleid binnen defensie en het feit dat er nog steeds géén cao is, méér dan zat zijn. Volg ons voor meer info op de website, Facebook en Twitter (Voorzitter AFMP @AnneMarieSnels).

Meer over:
BVJ
Acties