27 november 2019

C-DBBO en RBO gaan samenwerken

C-DBBO en de Rijks Beveiliging Organisatie (RBO) staan op het punt een samenwerkingsconvenant te tekenen. Hiervoor hoeven alleen nog maar enkele rechtspositionele zaken te worden uitgewerkt. Dit bevestigt de werkgever tegenover de AFMP. Op basis van dit convenant komt er een nieuw programma dat managers en medewerkers in de operatie de kans biedt om op detacheringsbasis te gaan werken bij de RBO voor minimaal 6 maanden tot een jaar.

Deelnemers aan het nieuwe programma behouden tijdens de detachering hun huidige arbeidsvoorwaarden en rechtspositie. De locaties voor het programma zijn verspreid door het hele land. De Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie krijgt daarvoor capaciteit terug die eventueel ook defensiebreed ingezet kan worden. Het programma vloeit voort uit de in april bezegelde samenwerking tussen het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR).

Hoor je in de komende dagen of weken als AFMP-lid dat er definitief een handtekening is gezet onder het convenant tussen C-DBBO en de RBO en dat het programma definitief is geactiveerd? Geef dit dan door aan Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel van de AFMP, via de mail.