7 september 2021

Doe jij nog mee aan de Walk4Veterans?

Je kunt je nog inschrijven voor de sportieve afsluiting op zaterdag 11 september van de achtste Walk4Veterans over de Utrechtse Heuvelrug, een sponsorloop waarvan de opbrengst ten goede komt aan projecten voor militairen en veteranen. Als deelnemer heb je de keuze tussen een loop van 5, 10 of 20 kilometer. Jouw deelname kost 5 euro. Hiermee steun je dit jaar drie specifieke projecten: Veteranenhulphond, Veteranenlocatie Nieuw Balinge en MissionKit. Je kunt je laten sponsoren voor jouw deelname, maar dit is niet verplicht.

Schrijf je nu via deze link in voor de Walk4Veterans op zaterdag. Bij inschrijving ontvang je een kop koffie of thee, waarna je op pad gaat over de Utrechtse Heuvelrug. De lopers van de 10 en 20 kilometer hebben een rustpunt waar je te eten en te drinken krijgt. De lopers van de 5 kilometer ontvangen bij hun vertrek al wat lekkers. Bij terugkomst ontvangt iedere deelnemer een oorkonde en een medaille. In het kader van de Walk4Veterans hadden deelnemers ook de gelegenheid om van 26 juni tot en met 11 september individueel in totaal 75 kilometer te lopen en zich hierbij te laten sponsoren. Om jouw steentje bij te dragen, kun je dus nog meedoen aan de afsluitende loop.

Veteranenhulphond
Het eerste project waaraan de Walk4Veterans zich dit jaar heeft verbonden is Veteranenhulphond, een speciaal opgeleide hulphond die een veteraan met een posttraumatische stressstoornis helpt. Een veteraan met PTSS heeft vaak last van herbelevingen, angst- of woedeaanvallen, concentratieproblemen en nachtmerries. Een hulphond helpt hem of haar om weer rustig te worden of te blijven, maakt hem of haar wakker bij een nachtmerrie een trekt hem of haar weg uit een situatie waarin de veteraan zich niet fijn voelt.

Veteranenlocatie Nieuw Balinge
Het tweede project is Veteranenlocatie Nieuw Balinge. Bij een voormalig bunkercomplex in een stiltegebied wordt een historisch materialendepot gebouwd. Bij dit project zijn op dit moment 6 veteranen betrokken. Zij vinden hier een veilige plek, waar zij kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een luisterend oor vinden, een kop koffie kunnen drinken, kunnen wandelen of kunnen werken.

MissionKit
Het derde en laatste project is MissionKit. Iedere militair die op missie gaat, krijgt een MissionKit mee. In dit pakket zitten onder meer dagboekjes, ansichtkaarten en een gedachten-en gebedenboekje. Het pakket is bedoeld om militairen te laten zien dat er aan hen gedacht wordt. Het versterkt bovendien de communicatie tussen de uitgezonden militairen en hun thuisfront.

Meer over:
Veteranen