18 februari 2020

Doe mee aan chroom-6-onderzoek

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet onderzoek naar de situatie rond chroom-6 op andere Defensielocaties dan de POMS-locaties. Dit onderzoek volgt op een eerder, al afgerond onderzoek naar chroom-6 op laatstgenoemde locaties. Na het nieuwste onderzoek hoopt het RIVM eind dit jaar zoveel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Aan de hand van de resultaten stelt Defensie samen met de bonden een regeling vast voor die mensen die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6.

Doe mee
Iedereen die tussen 1970 en 2015 (mogelijk) met chroom-6 werkte of op een andere manier blootgesteld kan zijn aan werkzaamheden met chroom-6 op een andere locatie dan een POMS-locatie kan aan dit onderzoek meedoen. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de chroom-6-situatie, is het belangrijk dat zoveel mogelijk oud-medewerkers en bestaande medewerkers meedoen.

Jouw input
Wil je ook jouw input geven voor het onderzoek? Meld je dan aan bij:

  • het Informatiepunt Chroom-6 via infoc6&carc@caop.nl of telefoon: 070-376 5476 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur).

Surf voor meer informatie naar deze website. Het onafhankelijk opererende Informatiepunt Chroom-6 staat onder beheer van het CAOP, een onafhankelijk kennis- en dienstencentrum voor arbeidszaken.

Meld je bij de bond
Denk je dat je ziek bent geworden door het werken met chroom-6? Meld je als lid van de AFMP dan ook bij de bond via dit e-mailadres.

Meer over:
Chroom-6