3 oktober 2023

Geslaagde tweede editie van AFMP Mudmasters

In Biddinghuizen vond op 23 september de tweede editie plaats van de AFMP Mudmasters. In het sportieve gezelschap van Pauline de Casparis, secretaris en penningmeester van de AFMP, Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel en het kersverse sectorhoofd Landmacht Hans Treffers waagden 11 leden van onze bond zich aan dit twaalf kilometer lange hindernisparcours. Pepijn van Delft legde als coördinator ledenbelangen van onze bond hun prestaties vast op de gevoelige plaat. De sfeervolle beelden onderstrepen het succes van het modderige spektakel.

Hans is enthousiast over het verloop van de jongste editie van AFMP Mudmasters, waarvan de organisatie voor de tweede keer in handen was van AFMP jong. “Waarom het zo gaaf was om met onze leden door de modder te knallen tijdens dit evenement?,” benadrukt Hans. “Nou, het was bijvoorbeeld mooi om te zien dat er sprake was van een goede groepsdynamiek tussen onze mensen van de AFMP en de 11 deelnemende leden uit diverse krijgsmachtdelen.”

Bijzondere doelgroep
Het sterke saamhorigheidsgevoel in Biddinghuizen was volgens Hans vooral te danken aan de deelnemende leden, die afkomstig zijn uit de bijzondere AFMP-doelgroep van loyale defensiecollega’s met een groot solidariteitsgevoel. “Het was uniek hoe snel er tussen hen en ons een wij-gevoel ontstond, ondanks het feit dat wij elkaar persoonlijk natuurlijk niet kenden. Het principe ‘samen sterker’ vormt het vertrekpunt van alles wat we bij de AFMP doen en is ook het fundament van al onze inspanningen. Tijdens de Mudmasters stonden deze verbindende elementen centraal. Twaalf kilometer lang bedwongen we samen alle hindernissen. Gezamenlijk stelden we sportieve doelen en verlegden we zelfs grenzen.”

Informele sfeer
Voor AFMP Jong was het leuk en belangrijk om leden in de relaxte sfeer van de Mudmasters te kunnen treffen. “Vaak komen wij pas met leden in contact als zij in de spreekwoordelijke shit zitten,” zo verduidelijkt Hans. “Daarom was het goed om de leden voorafgaand aan het spektakel en na afloop te kunnen vertellen wie wij zijn als AFMP en wat wij allemaal voor hen kunnen betekenen. Ook zelf maakten zij volop van de gelegenheid gebruik om hun verhaal te doen. Soms kan de drempel voor leden om met een vraag of probleem bij ons aan te kloppen hoog zijn. Onder andere door ons samen met leden te wagen aan de Mudmasters verlagen wij deze drempel. Bij de 11 deelnemers is elke terughoudendheid om ons te benaderen in elk geval verdwenen. Ons streven voor de komende tijd is om met onze poten in de klei met leden te sparren over uiteenlopende uitdagingen in hun werkveld en over oplossingen die deze problemen uit de wereld kunnen helpen.”

Ambassadeurs
Na afloop konden we gelukkig concluderen dat de AFMP er een aantal ambassadeurs bij heeft en dat was ons de spierpijn meer dan waard! Onder het motto ‘De kracht van samen’ barst op 8 juni 2024 de derde editie van de AFMP Mudmasters los in de Haarlemmermeer. Dat gebeurt wederom op initiatief van AFMP Jong. Houd onze socials in de gaten voor actuele info over deze editie!

Meer over:
AFMP Jong